EUR: 325,89 Ft
CHF: 279,89 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Tatabánya

Új buszok a város útjain

Az új év első napján áll forgalomba az első húsz új autóbusz Tatabányán. A Győrben gyártott magyar szólóbuszok közül tízet sorakoztatott fel a múlt héten a helyi buszközlekedést átvevő T-Busz Kft. a Földi Imre Sportcsarnok mögötti parkolóban.

Két hónapja a T-Szol Zrt. székházában írták alá a felek annak a 41 új, alacsony padlós és klimatizált autóbusznak az adásvételi szerződését, amelyek a város a Modern Városok Program keretében megújuló buszflottáját alkotják majd.


Tíz új busz indul el január elején a város útjain

– A leendő járműállományt további egy új csuklós busszal még növelni is tudtuk, így 23 szóló, 4 tisztán elektromos meghajtású és 15 csuklós busz szolgálhatja az utazóközönséget – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester.– A járművek érkezésével húsz évet meghaladó átlagéletkorú buszokat tudunk lecserélni új, nulla kilométeres járművekre.

A változásnak számos előnyét élvezhetik hamarosan az utasok a város új közlekedési társasága szerint.


– Télen nem kell majd vacogni, nyáron pedig nem kell forróságban utazni, hiszen a buszok mindegyike légkondicionált lesz – mondta el Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője. Az alacsony padlónak köszönhetően a gyermekek, a babakocsival közlekedő anyukák és az idősek számára könnyebbé válik a fel- és leszállás, a mozgáskorlátozott utasok pedig rámpa segítségével tudnak majd feljutni rájuk. Az alacsony zaj- és károsanyag-kibocsátású autóbuszoknak köszönhetően ráadásul sokkal környezettudatosabbá is válik a helyi buszközlekedés.

A győri Kravtex Kft. már le is szállított Tatabányára húsz „klasszikus”, 12 méteres, 72 férőhelyes szóló autóbuszt. A győri cégtől három további járművet is várnak, ezek 13 méter hosszúak és 78 férőhelyesek lesznek. A magyar Econell CiTY autóbusz a vezető gyártók termékeivel is felveszi a versenyt. A modern közösségi közlekedés igényeit teljes mértékben kiszolgáló négy új, tisztán elektromos meghajtású busz érkezésével új korszak nyílik Tatabánya tömegközlekedésében, hiszen városunkban először találkozhatunk zöld rendszámos autóbuszokkal is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.