2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Tatabánya

Új buszok a város útjain

Az új év első napján áll forgalomba az első húsz új autóbusz Tatabányán. A Győrben gyártott magyar szólóbuszok közül tízet sorakoztatott fel a múlt héten a helyi buszközlekedést átvevő T-Busz Kft. a Földi Imre Sportcsarnok mögötti parkolóban.

Két hónapja a T-Szol Zrt. székházában írták alá a felek annak a 41 új, alacsony padlós és klimatizált autóbusznak az adásvételi szerződését, amelyek a város a Modern Városok Program keretében megújuló buszflottáját alkotják majd.


Tíz új busz indul el január elején a város útjain

– A leendő járműállományt további egy új csuklós busszal még növelni is tudtuk, így 23 szóló, 4 tisztán elektromos meghajtású és 15 csuklós busz szolgálhatja az utazóközönséget – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester.– A járművek érkezésével húsz évet meghaladó átlagéletkorú buszokat tudunk lecserélni új, nulla kilométeres járművekre.

A változásnak számos előnyét élvezhetik hamarosan az utasok a város új közlekedési társasága szerint.


– Télen nem kell majd vacogni, nyáron pedig nem kell forróságban utazni, hiszen a buszok mindegyike légkondicionált lesz – mondta el Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője. Az alacsony padlónak köszönhetően a gyermekek, a babakocsival közlekedő anyukák és az idősek számára könnyebbé válik a fel- és leszállás, a mozgáskorlátozott utasok pedig rámpa segítségével tudnak majd feljutni rájuk. Az alacsony zaj- és károsanyag-kibocsátású autóbuszoknak köszönhetően ráadásul sokkal környezettudatosabbá is válik a helyi buszközlekedés.

A győri Kravtex Kft. már le is szállított Tatabányára húsz „klasszikus”, 12 méteres, 72 férőhelyes szóló autóbuszt. A győri cégtől három további járművet is várnak, ezek 13 méter hosszúak és 78 férőhelyesek lesznek. A magyar Econell CiTY autóbusz a vezető gyártók termékeivel is felveszi a versenyt. A modern közösségi közlekedés igényeit teljes mértékben kiszolgáló négy új, tisztán elektromos meghajtású busz érkezésével új korszak nyílik Tatabánya tömegközlekedésében, hiszen városunkban először találkozhatunk zöld rendszámos autóbuszokkal is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.