EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Győr

Új korszak indul az ETO FC-nél

Az elmúlt időszak bizonytalanságai után nagy bejelentés történt nemrég a győri városházán. Új befektető érkezett az ETO FC-hez, sőt, 96 százalékos tulajdont is szerzett a kft.-ben, így megoldódni látszanak a korábbi nehézségek.

Az elmúlt hetekben többször is szárnyra kelt a hír, hogy komoly befektető érdeklődik az ETO-val kapcsolatban. Most már nyilvános konkrétum is van: a Mányi József által tulajdonolt Ker-Gasztro Kft. minősített többségi tulajdont szerzett az ETO Futball & Futsal Sportszervező és Szolgáltató Kft.-ben.


Borkai Zsolt polgármester és Mányi József, a Ker-Gasztro tulajdonosa az ETO jövőjéről szóló sajtótájékoztatón
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az ETO sajnos az elmúlt időszakban ismét bizonytalan, nehéz helyzetbe került, számos panaszt kaptam magam is a kifizetések elmaradása miatt szülőktől, edzőktől, szolgáltatóktól. Szerencsére a nagycsapat teljesítményére ez nem nyomta rá a bélyegét – mondta el Borkai Zsolt polgármester, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik ennek ellenére kitartottak, játszottak, dolgoztak, edzősködtek vagy éppen a létesítmény területén a kiszolgálásban segédkeztek.

Újra ragyoghat a nap az ETO-stadion felett!
Fotó: O. Jakócs Péter

A polgármester azt is elárulta, hogy ezek ismeretében a győri önkormányzat és az akkor még befektetőjelölt cég is átvilágította a kft. gazdálkodását, amely sajnos jelentős felhalmozott adósságot mutatott, mint mondta, a felelőtlen gazdálkodás csődközeli helyzetet eredményezett.


– A tárgyalásoknak és annak, hogy Mányi József úr továbbra is látott fantáziát az ETO-ban köszönhető, hogy megszületett a megállapodás, amelynek értelmében a befektető minősített többségi befolyást szerzett a kft.-ben. Ezúton is köszönetet mondok neki a döntéséért, egyben azt kérem tőle, hogy kezelje saját gyermekeként az ETO-t, mert Győrben rengeteg embernek fontos a csapat sorsa.

Borkai Zsolt polgármester és Mányi József, a Ker-Gasztro tulajdonosának kézfogása az ETO megmenekülésének jelképe is lehet…
Fotó: O. Jakócs Péter

A győri önkormányzat továbbra is hozzájárul a zöld-fehérek jövőjéhez, hiszen bár az önkormányzat ezután sem lesz tulajdonos, és a felnőtt csapat működését közpénzből nem tudja segíteni, az utánpótlás-nevelést továbbra is támogatni fogják, amihez az eddiginél jóval átláthatóbb gazdálkodás szükséges.

– 75 millió forintot már az év elején átadtunk az egyesület utánpótlásképzésének támogatására, további 75 millió forint pedig ugyanerre a célra el van különítve a költségvetésünkben. Ezt eddig visszatartottuk a felhalmozott hatalmas adósság miatt, most azonban új helyzet állt elő, ezért átadjuk a pénzt a gyerekek támogatására – folytatta a polgármester. Mint kiderült, az iskola is nehéz helyzetbe került, ezért az azt működtető alapítványnak közel 11 millió forintos támogatást ítélhet oda a következő közgyűlés, amennyiben a képviselők is megszavazzák.

Rendet, nyugalmat és kiegyensúlyozott működést ígér az ETO új tulaja, a többi a fiúkon fog múlni a pályán…
Fotó: O. Jakócs Péter

– A hír igaz, a Ker-Gasztro Kft. 96 százalékos tulajdonrészt szerzett az ETO Kft.-ben, de megszületett a megállapodás a maradék négy százalékról is, így 2018 májusában 100 százalékos tulajdonos lesz a cég – erősítette meg Mányi József, a Ker-Gasztro tulajdonosa. – Szeretném, ha mindenki nyugodtan tudna karácsonyozni, ezért először a kifizetéseket rendezzük. A jövővel kapcsolatos célkitűzések megfogalmazásához még idő kell. Elsődleges feladatunk, hogy rendezzük a klub és az akadémia helyzetét, először is rendet, nyugalmat és kiegyensúlyozott működést kell teremtenünk. Ezután következhet a célok megfogalmazása!

Kapcsolódó Cikkek