EUR: 324,26 Ft
CHF: 278,65 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Életmód

Újdonság a magyar pedagógusoknak

A Budapesti Kongresszusi Központban február 24-én rendezik meg a Pedagógus Expót. A rendezvény célja, hogy alternatívákat biztosítson a pedagógusoknak az élményalapú oktatáshoz, melyek segítségével maguk is sikerélményhez juthatnak.

Balatoni Katalin, a Pedagógus Expó szervezője maga is pedagógusként tevékenykedik, de pályája elején érték csalódások. – Azt hittem, hogy a szakma álomszép és tele van örömmel. Ez így is van, de sokszor a kollégákon teljesen mást láttam. Szeretnénk segíteni mindenkinek, hogy miként lehet pluszélményt adni és kreatívan dolgozni a gyerekekkel – fogalmazott. Meglátása szerint az elmúlt időszakban rengeteget változott a gyerekek kompetenciája, amihez a pedagógusoknak alkalmazkodniuk kell. Bár a feladat nem egyszerű, a hasznos tudás mentén elindulva, az anyagok kreatív feldolgozásával nem is lehetetlen. Előadásában saját életútján keresztül ejt szót a pedagógustársadalom elnőiesedéséről, tapasztalatairól és a szakma megreformálásáról.


Az eseményen Szabó Péter tréner motivációs előadásában elárulja, hogyan kell szeretni az életet, és hogyan lehet másokkal is elhitetni, hogy a pedagógus is ember. Szintén kiemelt előadóként lép majd színpadra Bagdy Emőke szakpszichológus, aki elmondja, miként lehet felszínre hozni a gyerekek kreativitását, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes pedig a gyerekek irányából közelíti majd meg a témát.

A rendezvény fő célja, hogy egy olyan napot töltsön együtt több ezer pedagógus, mely nem csupán szakmai megújulást, hanem jelentős önélményt és motivációs forgatagot biztosít a résztvevőknek. Az előadók által egyszerre jelenik meg a pedagógus mint ember, a gyermek mint eredendő jó, a pedagógia mint tudomány és a pedagógia gyakorlata. A szekciótermekben az egész nap folyamán zajlanak majd a programok, amelyeken többek között a mesepedagógiát és a burn out szindrómát is alaposan körbejárják a meghívott vendégek segítségével. A rendezvény bevételéből a Bethesda kórház Alapítványát támogatják.


Kapcsolódó Cikkek

  • Jó befektetés a garázs

    Jó befektetés a garázs

    A lakáspiaci áremelkedés, a magyar autópiac jelentős bővülése, a parkolási díjak emelkedése és a parkolóhelyek szűkössége is hozzájárult a garázspiac átalakulásához.

  • Ez okozhatja a szemszárazságot!

    Ez okozhatja a szemszárazságot!

    Minden harmadik embert érinti a száraz szem betegség, idősebb korban pedig ennél is gyakoribb, főként a nők körében – mondta Dr. Németh János. A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tudományos igazgatóhelyettese hozzátette, hogy a szemfelszínt, a kötőhártyát és a szaruhártyát könnyréteg védi a kiszáradástól, és ez a funkció sérül ezen kórkép során. Nagyon sok minden okozhatja, például az, hogy nem megfelelő a könny összetétele vagy mennyisége, de lehet gyógyszerek mellékhatása, illetve környezeti tényezők hatása is.