EUR: 317,76 Ft
CHF: 279,91 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Külföld

Ujjlenyomat és DNS-vizsgálat dönt a nyertes lottószelvény tulajdonjogáról

Ujjlenyomat- és DNS-vizsgálat alapján döntik el a thaiföldi hatóságok, kit illet meg egy átszámítva 240 millió forintot érő lottószelvény, amelynek tulajdonjogáról heves vita bontakozott ki egy 50 éves tanár és egy 62 éves nyugdíjas rendőr között.

A nyertes szelvénnyel járó 30 millió baht pénzjutalmat az exrendőr már felvette, de a tanár azt állítja, hogy a lottószelvényt ő vesztette el. A volt rendőr is azt mondja, hogy ő vásárolta a lottót, de arra már úgymond nem emlékszik, hogy hol.


Kancsanaburi tartomány rendőrsége közölte, hogy a beváltott szelvényen lévő ujjlenyomatok, DNS-nyomok vizsgálatával akarnak pontot tenni az ügy végére.

A lottó valóságos nemzeti intézmény Thaiföldön, egyebek közt azért, mert ez az egyetlen legális szerencsejáték. A nyertes számokat havonta kétszer sorsolják, és a babonás országban a megszállott játékosok előszeretettel játsszák meg a szerencsehozónak tartott számjegyeket, köztük jelenleg éppen azokat, amelyek valamilyen módon a nemrég elhunyt királyhoz köthetők.

Kapcsolódó Cikkek