2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb XIV.kerület

Urmai Gábor kemény fiú lett

A Zuglóban élő színész, Urmai Gábor számos magyar darabban és filmben, sőt hollywoodi alkotásban szerepelt, ám hangoskönyvet talán még nem készített.

Most ez is megtörtént, sőt a színművész elmondta, számára kedves feladat volt, amikor a hangját adhatta A kemény fiúk is sírnak néha című könyv első három fejezetéhez, hiszen régi barátságot ápol a szerzővel, Fehér Györggyel.


Urmai Gábor szívesen vett részt a hangoskönyv elkészítésében

Urmai Gábort szinte minden moziba járó ismeri, hiszen legutóbb a Dan Brown regénye nyomán készült  Inferno című filmben szinkronizálta Tom Hanks filmbeli barátját, Ignaziót. A hétköznapokban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színésze most régi barátja, Fehér György könyvének hangoskönyvrészletét készítette el.
– Nagyon régóta ismerem Gyurit. A feleségem mutatott be bennünket egymásnak. Izgalmas volt olvasni a művét, hiszen eddig csak a sportújságírói munkásságát ismertem. Nem tudtam, hogy ilyen érzékeny oldala is van mondta Urmai Gábor. – Számos dolog összeköt bennünket: a feleségem, a póker szeretete és az, hogy Gyuri sportol, én meg nem – nevetett a színész, aki elárulta, hogy barátjával gyakran ugratják egymást, de ennek a zrikálásnak a kölcsönös szeretet és tisztelet az alapja. – Tudom, milyen élethelyzetben készült a könyv, és nemcsak a végeredmény miatt vagyok büszke Gyurira, hanem azért is, mert egy tabutémáról, az elhagyott férfi mélyrepüléséről írt. Szerintem nagyszerű, és ami ennél is fontosabb, hiánypótló alkotás lett, amelynek mondanivalója nehéz helyzetben sokaknak segíthet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.