2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Üzekedő rénszarvasokkal illusztrálták a karácsonyi meghívót

Pajkos képpel illusztrálta az iskola a jótékony célú karácsonyi pulóverparti meghívóját. A rénszarvas bevált jelkép, ám ezúttal a fajfenntartáson ügyködő jószágokkal illusztrálták a családoknak küldött hírleveleket.

Könnyen lemondott volna a hirtelen jött népszerűségről a plymouth-i Hyde Park általános iskola. A tanintézet nemes szándéktól vezérelve szervez sokadjára jótékony célú összejövetelt karácsony előtt. Ezúttal azonban homokszem került a gépezetbe: a sok száz gyereknek, illetve a családjuknak küldött meghívót párosodó rénszarvasokkal illusztrálták. Igaz, néhány órával később viharos gyorsasággal eltávolították az iskola honlapján is megjelent pajzán levelet.


– Elnézést a bosszantó hibáért, sajnos, nem néztük meg elég figyelemesen a képet – mondta bocsánatot kérve a közösségtől  Tina Jackson igazgatónő. – Remélem senkit nem sértettünk meg igazán, és a baki nem vet rossz fényt nemes kezdeményezésünkre, mellyel a tanulókat és családjukat arra ösztönözzük, hogy támogassák, és segítséj a szegényebb sorsúakat!
– Egy kicsit megdöbbentettem, hogy egy általános iskola pajzán rénszarvasokkal illusztrált a hírlevelet. Lehet, hogy csak meg akartak nevettetni?

Mellesleg a Hyde Park iskola kifejezetten jó hírnévnek örvend, s remélhetőleg ez az incidens sem vet rossz fényt rá. Legfeljebb a buja rénszaravasokra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.

 • Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Az elmúlt három napban a görög rendőrség 48 migránst tartóztatott fel az Égei-tengeri Szantorini, Míkonosz, illetve Rodosz szigetek repülőterein, akik hamis útlevelekkel próbáltak felszállni Németországba, Dániába, Olaszországba, és más közép-európai országokba tartó légijáratokra – közölték a görög hatóságok kedden.