2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Eger

Valóra vált Tamás álma

Ritkán találkozom olyan emberekkel, akikről el lehet mondani, hogy elérték, amire gyermekkoruktól kezdve törekedtek. Kovács Cs. Tamás egri képviselővel, a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság elnökével beszélgetve viszont örömmel nyugtáztam, hogy azon kevesek közé tartozik, akinek sikerült megvalósítani az álmait.

– Mi még az uszodából ismerjük egymást, tizenévesként mindketten ott töltöttük az időnk jelentős részét, de ami egy igen érdekes fordulat, hogy politikus lettél. Mi vezetett a politikai pályára?


– Nos, gyermekkorom óta élénken érdeklődtem a politikai iránt. Hét-nyolc évesen figyeltem fel a Fidesz akkori kokárdás kampányára, ami nagyon megfogott, és az ezt követő években fokozatosan feltérképeztem a különböző politikai irányokat. Mindig is vonzó volt számomra az a vonal, amelyet a jelenlegi kormánypárt képvisel, így nem volt kérdés, hogy történészi tanulmányaim során és azok mellett is ezzel szeretnék foglalkozni.

Tamásnak vannak politikai tervei a jövőre nézve is

– Azért maradt az életedben a vízilabda is, nemzetközi játékvezető vagy, nemrég még magad is aktív játékos voltál. Nem furcsállják, hogy politikus és bíró is vagy egy személyben. Hogy egyezteted ezt össze?


– Azt szokták mondani, hogy „politikus, játékvezető és még rendőrnek kellene lenned”… de én a sportból nem szeretnék engedni, örök szerelmem marad a vízilabda. Sajnos idén ősztől már nem játszom mérkőzéseken, mert ez összeférhetetlen lenne a játékvezetéssel, de amikor csak tudok, lejárok az edzésekre.

– Nem sajnálod? Hiszen ezek szerint hatalmas lemondással járt.

 

– Dehogynem, óriási szívfájdalom volt, de a szív és a józan ész tekintetében a racionális érveket kellett figyelembe vennem, és azt választottam, ami hosszabb távra jelent elköteleződést a sport mellett, és a játékvezetéssel tudok nagyobb eredményeket elérni.

Nemzetközi játékvezetőként is igen sikeres az egri képviselő

 

– Képviselőként milyen terveid vannak?

– Rengeteg tervem van, és az utóbbi időben azt látom, hogy a város arculata is abba a rendkívül jó irányba változik, ami mentén a bizottsági munkámat is ki tudom teljesíteni. Szeretnénk, ha a történelmi belvárosnak nyugat-európai kinézete lenne, megszüntetve az úgymond „bazári hangulatot”. A megállító táblák egységesítésére törekszünk, végre sikerült olyan kommunikációt kialakítani a Városgondozással, ami nagyon előremutató együttműködésnek ígérkezik. Látom a saját körzetemben is – egy kertvárosi rész –, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy normális karácsonyunk legyen, eltűnjenek a lombkupacok, mert ezek korábban óriási problémát jelentettek. De említhetném a személyes szívügyemet, a Kutyabarát Város elnevezésű kezdeményezést, amiben szintén jelentős eredményeket értünk el.  További futtatókat tervezünk, még több kutyaürülék-gyűjtőedényt helyezzünk ki. Fontos, hogy minél zöldebb város legyünk, ebben a bringahálózat kiépítése is igen jelentős szerepet játszik.

Kültéri kerékpár pumpákat is helyezett ki Kovács Cs. Tamás az egri bringások örömére

 

– Végül ismét egy személyesebb dolog: nektek igen összetartó, nagy és kedves családotok van, amely nemrégiben bővült, hiszen a nővérednek gyermeke született. Vannak hasonló terveid?

– Nekem a család mindig hatalmas támogatást nyújtott, bármibe is fogtam, természetesen szeretnék én is saját családot, de a rengeteg teendő mellett ez még várat magára. Viszont abban hiszek, ha jönnie kell, akkor jönni is fog. Most Áronka, a nővérem kisfia aranyozza be a mindennapjainkat, és megható látni, hogy napról napra mennyi értelem, csibészség költözik a kis szemébe.

Szerző: Magyar Gina

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.