EUR: 322,00 Ft
CHF: 281,17 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Sopron

Vár mindenkit a Soproni Műjégpálya

Bár kis csúszással, de idén is megkezdődött a koriszezon Sopronban. Egészen fiatalok is élvezik már a téli sportokat.

– A kezdeti nehézségen túl vagyunk. A közel négyhetes csúszást a hűtőberendezés meghibásodása okozta, amit szerencsére sikerült elhárítani, így már mindenki élvezheti a korizást – nyilatkozták a Soproni Műjégpályát üzemeltető cég vezetői.


Idén is népszerűnek ígérkezik a jeges móka: a soproni óvodákban meghirdetett ovihoki-tanfolyamra több mint ötvenen jelentkeztek. A szervezők szeretnének egy új, U6-os korosztályt is elindítani.
A Soproni Jégkorong Sportegyesület berkeiben megkezdődtek a jégkorongedzések az U8, U10, U14, U18, valamint a felnőtt korcsoportokban, emellett pedig a műkorcsolya is két szinten.
Az U8 és U10 tagjai az Magyar Jégkorong Szövetség bajnokságában vesznek részt, míg a felsőbb korcsoportokban amatőrtornákon indulnak.

Sopronban már egészen fiatalon elkezdhetik a téli sportokat a gyermekek
Fotó: Sopjég

– A következő hetekre több programot is tartogatunk. Műkorisaink a téli szünetben lépnek fel a hazai közönség előtt Karácsonyi ének című előadásukkal. Idén is megrendezzük a Sportfelügyelettel karöltve a Sulik a jégen koriverseny-sorozatot, valamint újdonságként január 12-én tervezünk egy jeges családi napot, hokis bemutatóval, ingyenes belépéssel – nyilatkozták az üzemeltetők.

Várja a műjégpálya
A Soproni Műjégpályán hétköznap délelőttönként továbbra is az iskoláké és az óvodáké a főszerep, szerda és péntek délután (17.00–20.00), valamint hétvégente (10.00–19.00) pedig a közönség használhatja. A téli szünet nyitvatartása a hétvégivel megegyező.
Ezenkívül baráti társaságoknak, amatőr hokicsapatoknak is biztosítanak jeget az üzemeltetők.

Sopronban népszerű a jégkorong már kicsi korban
Fotó: Sopjég

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.