EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Sopron

Vár mindenkit a Soproni Műjégpálya

Bár kis csúszással, de idén is megkezdődött a koriszezon Sopronban. Egészen fiatalok is élvezik már a téli sportokat.

– A kezdeti nehézségen túl vagyunk. A közel négyhetes csúszást a hűtőberendezés meghibásodása okozta, amit szerencsére sikerült elhárítani, így már mindenki élvezheti a korizást – nyilatkozták a Soproni Műjégpályát üzemeltető cég vezetői.


Idén is népszerűnek ígérkezik a jeges móka: a soproni óvodákban meghirdetett ovihoki-tanfolyamra több mint ötvenen jelentkeztek. A szervezők szeretnének egy új, U6-os korosztályt is elindítani.
A Soproni Jégkorong Sportegyesület berkeiben megkezdődtek a jégkorongedzések az U8, U10, U14, U18, valamint a felnőtt korcsoportokban, emellett pedig a műkorcsolya is két szinten.
Az U8 és U10 tagjai az Magyar Jégkorong Szövetség bajnokságában vesznek részt, míg a felsőbb korcsoportokban amatőrtornákon indulnak.

Sopronban már egészen fiatalon elkezdhetik a téli sportokat a gyermekek
Fotó: Sopjég

– A következő hetekre több programot is tartogatunk. Műkorisaink a téli szünetben lépnek fel a hazai közönség előtt Karácsonyi ének című előadásukkal. Idén is megrendezzük a Sportfelügyelettel karöltve a Sulik a jégen koriverseny-sorozatot, valamint újdonságként január 12-én tervezünk egy jeges családi napot, hokis bemutatóval, ingyenes belépéssel – nyilatkozták az üzemeltetők.

Várja a műjégpálya
A Soproni Műjégpályán hétköznap délelőttönként továbbra is az iskoláké és az óvodáké a főszerep, szerda és péntek délután (17.00–20.00), valamint hétvégente (10.00–19.00) pedig a közönség használhatja. A téli szünet nyitvatartása a hétvégivel megegyező.
Ezenkívül baráti társaságoknak, amatőr hokicsapatoknak is biztosítanak jeget az üzemeltetők.

Sopronban népszerű a jégkorong már kicsi korban
Fotó: Sopjég

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.