2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Veszprém

Vb-labda a megyei csapatoknak

Tizenhárom-millió forint értékű támogatást adott át csütörtök este a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága a megyei labdarúgókluboknak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Veszprém Megyei Igazgatósága mintegy tizenhárom-millió forintos pályázati forrással gazdagította a megyei labdarúgóéletet. Nemrégiben az egyesületek informatikai rendszerét fejlesztette az MLSZ megyei szervezete. Ezúttal pedig a futball első számú kellékével, focilabdákkal segítették a 109 pályázó labdarúgóklub működését – hangzott el a Megyeházán rendezett átadóünnepélyen Csík Ferenctől, a megyei igazgatóság első emberétől.


A jövő évi világbajnokság hivatalos labdáinak replikáit kapták meg a csapatok (fotó: Kovács Bálint)

Dr. Kovács Zoltán államtitkár is részt vett az eseményen. Mint mondta, az általa képviselt Miniszterelnökség olyan sportbarát politikát folytat, melynek az a célja, hogy mindenki számára megteremtse a sportolás lehetőségét. – Legtöbbször csak a stadionépítésekről esik szó, miközben olyan tornatermeket, tanuszodákat és sportpályákat építettünk fel a közelmúltban, amelyek a legtöbb fiatal sportolási lehetőségéhez hozzájárulnak – húzta alá dr. Kovács Zoltán, kiemelve, hogy a ma átadott játékszerek elsősorban a tömegsportot támogatják.

A labdákat Kovács Zoltán államtitkár adta át (fotó: Kovács Bálint)

Császár László, az MLSZ Veszprém megyei igazgatóságának társadalmi elnökségének képviseletében a tao-korszak infrastrukturális eredményeit méltatta, s a következő évek sportágfejlesztési lehetőségeiről is beszélt. Ezt követően került sor a labdák kiosztására, az összegyűlt egyesületek képviselői tíz-tíz játékszert vihettek haza.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek