EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Győr

Világkupán is összejött a győri ikerdöntő!

Az Ashihara Világkupát december 2-án rendezték meg Athénban, ahol Magyarországot kilenc karatéka képviselte. A likócsi Ashihara Karate Klub három versenyzője zseniálisan szerepelt: egy arany- és két ezüstéremmel tértek haza.

A győri egyesületből Senpai Antalics Viktor, Senpai Antalics Máté és Senpai Horváth Krisztián mutathatta meg, mit is tudnak. A győri fiúk huszonhárom órát autóztak Athénig, hogy megküzdhessenek ellenfeleikkel.


Antalics Viktor arany, Horváth Krisztián ezüst és Antalics Máté szintén ezüstérmet szerzett az athéni világkupán. (b.-j.)
Fotó: AV

Elsőként Krisztián léphetett a tatamira a –65 kg-os súlycsoportban, görög és török ellenfelek jutottak neki. Nagy iramú, kemény meccsek voltak, a döntőt azonban egy szerencsétlen csuklósérülés miatt nem tudta befejezni, így nyakába az ezüstérmet akasztották.

Következő sportolóként Antalics Viktort szólították, aki a –75 kg-osok között meccselt. Egy köríves fejrúgással leterítette görög ellenfelét, aki 10 másodpercen belül felállt, így folytathatta. Erős testütésekkel várta vissza Viktor, így a mérkőzés gyorsan eldőlt. Következett egy török srác, akit KO értékű, fejre indított rúgással hatástalanított, így a magyar harcosra a döntő várt.


Ikertestvérére, Antalics Mátéra török ellenfél várt, akit magabiztosan, fél perc után, két waazari értékű földreviteli technikával legyőzött. A következő harcos nem állt ki Máté ellen, így könnyedén jutott a döntőben, ahol testvére, Viktor várta. Újabb ikerdöntő valósult meg tehát, mert – ahogyan korábban mi is megírtuk – a novemberi TEK- és küzdősportgálán is ez volt a végső felállás. Ott Viktor úgy döntött, lemond testvére javára az aranyról. Athénban sem történhetett máshogy, csakhogy most Máté adta át a győzelmet.

Antalics Máté és Antalics Viktor a világkupa első és második helyezettje, nem mellesleg ikrek
Fotó: HK

– Nem számít, hogy arany vagy ezüst az érem, mert egymás ellen nem kell bebizonyítani a tudásunkat. Köszönjük mindenkinek, aki itthon szurkolt nekünk. Külön köszönjük az egyesületünk többi tagjának! – zárták a győri harcosok, akik most már világkupagyőztesek is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.