EUR: 322,42 Ft
CHF: 284,45 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Győr

Világkupán is összejött a győri ikerdöntő!

Az Ashihara Világkupát december 2-án rendezték meg Athénban, ahol Magyarországot kilenc karatéka képviselte. A likócsi Ashihara Karate Klub három versenyzője zseniálisan szerepelt: egy arany- és két ezüstéremmel tértek haza.

A győri egyesületből Senpai Antalics Viktor, Senpai Antalics Máté és Senpai Horváth Krisztián mutathatta meg, mit is tudnak. A győri fiúk huszonhárom órát autóztak Athénig, hogy megküzdhessenek ellenfeleikkel.


Antalics Viktor arany, Horváth Krisztián ezüst és Antalics Máté szintén ezüstérmet szerzett az athéni világkupán. (b.-j.)
Fotó: AV

Elsőként Krisztián léphetett a tatamira a –65 kg-os súlycsoportban, görög és török ellenfelek jutottak neki. Nagy iramú, kemény meccsek voltak, a döntőt azonban egy szerencsétlen csuklósérülés miatt nem tudta befejezni, így nyakába az ezüstérmet akasztották.

Következő sportolóként Antalics Viktort szólították, aki a –75 kg-osok között meccselt. Egy köríves fejrúgással leterítette görög ellenfelét, aki 10 másodpercen belül felállt, így folytathatta. Erős testütésekkel várta vissza Viktor, így a mérkőzés gyorsan eldőlt. Következett egy török srác, akit KO értékű, fejre indított rúgással hatástalanított, így a magyar harcosra a döntő várt.


Ikertestvérére, Antalics Mátéra török ellenfél várt, akit magabiztosan, fél perc után, két waazari értékű földreviteli technikával legyőzött. A következő harcos nem állt ki Máté ellen, így könnyedén jutott a döntőben, ahol testvére, Viktor várta. Újabb ikerdöntő valósult meg tehát, mert – ahogyan korábban mi is megírtuk – a novemberi TEK- és küzdősportgálán is ez volt a végső felállás. Ott Viktor úgy döntött, lemond testvére javára az aranyról. Athénban sem történhetett máshogy, csakhogy most Máté adta át a győzelmet.

Antalics Máté és Antalics Viktor a világkupa első és második helyezettje, nem mellesleg ikrek
Fotó: HK

– Nem számít, hogy arany vagy ezüst az érem, mert egymás ellen nem kell bebizonyítani a tudásunkat. Köszönjük mindenkinek, aki itthon szurkolt nekünk. Külön köszönjük az egyesületünk többi tagjának! – zárták a győri harcosok, akik most már világkupagyőztesek is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.