EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Győr

Világkupán is összejött a győri ikerdöntő!

Az Ashihara Világkupát december 2-án rendezték meg Athénban, ahol Magyarországot kilenc karatéka képviselte. A likócsi Ashihara Karate Klub három versenyzője zseniálisan szerepelt: egy arany- és két ezüstéremmel tértek haza.

A győri egyesületből Senpai Antalics Viktor, Senpai Antalics Máté és Senpai Horváth Krisztián mutathatta meg, mit is tudnak. A győri fiúk huszonhárom órát autóztak Athénig, hogy megküzdhessenek ellenfeleikkel.


Antalics Viktor arany, Horváth Krisztián ezüst és Antalics Máté szintén ezüstérmet szerzett az athéni világkupán. (b.-j.)
Fotó: AV

Elsőként Krisztián léphetett a tatamira a –65 kg-os súlycsoportban, görög és török ellenfelek jutottak neki. Nagy iramú, kemény meccsek voltak, a döntőt azonban egy szerencsétlen csuklósérülés miatt nem tudta befejezni, így nyakába az ezüstérmet akasztották.

Következő sportolóként Antalics Viktort szólították, aki a –75 kg-osok között meccselt. Egy köríves fejrúgással leterítette görög ellenfelét, aki 10 másodpercen belül felállt, így folytathatta. Erős testütésekkel várta vissza Viktor, így a mérkőzés gyorsan eldőlt. Következett egy török srác, akit KO értékű, fejre indított rúgással hatástalanított, így a magyar harcosra a döntő várt.


Ikertestvérére, Antalics Mátéra török ellenfél várt, akit magabiztosan, fél perc után, két waazari értékű földreviteli technikával legyőzött. A következő harcos nem állt ki Máté ellen, így könnyedén jutott a döntőben, ahol testvére, Viktor várta. Újabb ikerdöntő valósult meg tehát, mert – ahogyan korábban mi is megírtuk – a novemberi TEK- és küzdősportgálán is ez volt a végső felállás. Ott Viktor úgy döntött, lemond testvére javára az aranyról. Athénban sem történhetett máshogy, csakhogy most Máté adta át a győzelmet.

Antalics Máté és Antalics Viktor a világkupa első és második helyezettje, nem mellesleg ikrek
Fotó: HK

– Nem számít, hogy arany vagy ezüst az érem, mert egymás ellen nem kell bebizonyítani a tudásunkat. Köszönjük mindenkinek, aki itthon szurkolt nekünk. Külön köszönjük az egyesületünk többi tagjának! – zárták a győri harcosok, akik most már világkupagyőztesek is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.