EUR: 326,31 Ft
CHF: 283,55 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Győr

Világkupán is összejött a győri ikerdöntő!

Az Ashihara Világkupát december 2-án rendezték meg Athénban, ahol Magyarországot kilenc karatéka képviselte. A likócsi Ashihara Karate Klub három versenyzője zseniálisan szerepelt: egy arany- és két ezüstéremmel tértek haza.

A győri egyesületből Senpai Antalics Viktor, Senpai Antalics Máté és Senpai Horváth Krisztián mutathatta meg, mit is tudnak. A győri fiúk huszonhárom órát autóztak Athénig, hogy megküzdhessenek ellenfeleikkel.


Antalics Viktor arany, Horváth Krisztián ezüst és Antalics Máté szintén ezüstérmet szerzett az athéni világkupán. (b.-j.)
Fotó: AV

Elsőként Krisztián léphetett a tatamira a –65 kg-os súlycsoportban, görög és török ellenfelek jutottak neki. Nagy iramú, kemény meccsek voltak, a döntőt azonban egy szerencsétlen csuklósérülés miatt nem tudta befejezni, így nyakába az ezüstérmet akasztották.

Következő sportolóként Antalics Viktort szólították, aki a –75 kg-osok között meccselt. Egy köríves fejrúgással leterítette görög ellenfelét, aki 10 másodpercen belül felállt, így folytathatta. Erős testütésekkel várta vissza Viktor, így a mérkőzés gyorsan eldőlt. Következett egy török srác, akit KO értékű, fejre indított rúgással hatástalanított, így a magyar harcosra a döntő várt.


Ikertestvérére, Antalics Mátéra török ellenfél várt, akit magabiztosan, fél perc után, két waazari értékű földreviteli technikával legyőzött. A következő harcos nem állt ki Máté ellen, így könnyedén jutott a döntőben, ahol testvére, Viktor várta. Újabb ikerdöntő valósult meg tehát, mert – ahogyan korábban mi is megírtuk – a novemberi TEK- és küzdősportgálán is ez volt a végső felállás. Ott Viktor úgy döntött, lemond testvére javára az aranyról. Athénban sem történhetett máshogy, csakhogy most Máté adta át a győzelmet.

Antalics Máté és Antalics Viktor a világkupa első és második helyezettje, nem mellesleg ikrek
Fotó: HK

– Nem számít, hogy arany vagy ezüst az érem, mert egymás ellen nem kell bebizonyítani a tudásunkat. Köszönjük mindenkinek, aki itthon szurkolt nekünk. Külön köszönjük az egyesületünk többi tagjának! – zárták a győri harcosok, akik most már világkupagyőztesek is.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.