EUR: 321,68 Ft
CHF: 280,87 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Eger

Vonalkódos rendszer a kórházban

Egyedülálló vonalkódrendszert vezettek be a Markhot Ferenc Kórház fekvőbetegosztályain. A program segítségével nyomon követhető minden egyes betegnél, hogy milyen és mennyi gyógyszert, eszközt használtak föl a gyógyításuk során. Az egyéni vonalkódos azonosítás segítségével a kórház dokumentálni tudja a folyamatot, ami ezáltal ellenőrizhető, így nagymértékben nő a betegbiztonság.

Az egyes betegek ellátása során felmerült költségek is a vonalkódrendszer segítségével követhetők nyomon. Lehetőség van az egyes szervezeti egységekhez (osztályok), szakmákhoz, kezelőorvoshoz köthető betegellátás adatainak lekérdezésére, összehasonlító elemzésére.


Krázli Zoltán a rendszert fejlesztő cég igazgatója és dr. Vácity József, az egri kórház főigazgatója

A kórház működése szempontjából a betegbiztonság mellett fontos szerepe van annak, hogy az intézmény korrekt információkkal rendelkezzen arról, hogy mennyibe kerül egy beteg ellátása. A kórházak ugyanis ismerik azokat az adatokat, hogy egy beteg ápolása után mennyit térít a finanszírozó, azt azonban nem tudják, ténylegesen mennyi pénzt fordítanak egy-egy beteg gyógyítására. Az egri kórházban alkalmazott egyedi vonalkódrendszer segítségével összehasonlíthatók az egyes terápiák mutatói – hatékonyság, gazdaságosság, a betegre fordított ápolási idő –, továbbá segítséget jelenti a hosszú távú vezetői döntések meghozataléban és a hatékony gyógyító munkában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.