2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Eger

Vonalkódos rendszer a kórházban

Egyedülálló vonalkódrendszert vezettek be a Markhot Ferenc Kórház fekvőbetegosztályain. A program segítségével nyomon követhető minden egyes betegnél, hogy milyen és mennyi gyógyszert, eszközt használtak föl a gyógyításuk során. Az egyéni vonalkódos azonosítás segítségével a kórház dokumentálni tudja a folyamatot, ami ezáltal ellenőrizhető, így nagymértékben nő a betegbiztonság.

Az egyes betegek ellátása során felmerült költségek is a vonalkódrendszer segítségével követhetők nyomon. Lehetőség van az egyes szervezeti egységekhez (osztályok), szakmákhoz, kezelőorvoshoz köthető betegellátás adatainak lekérdezésére, összehasonlító elemzésére.


Krázli Zoltán a rendszert fejlesztő cég igazgatója és dr. Vácity József, az egri kórház főigazgatója

A kórház működése szempontjából a betegbiztonság mellett fontos szerepe van annak, hogy az intézmény korrekt információkkal rendelkezzen arról, hogy mennyibe kerül egy beteg ellátása. A kórházak ugyanis ismerik azokat az adatokat, hogy egy beteg ápolása után mennyit térít a finanszírozó, azt azonban nem tudják, ténylegesen mennyi pénzt fordítanak egy-egy beteg gyógyítására. Az egri kórházban alkalmazott egyedi vonalkódrendszer segítségével összehasonlíthatók az egyes terápiák mutatói – hatékonyság, gazdaságosság, a betegre fordított ápolási idő –, továbbá segítséget jelenti a hosszú távú vezetői döntések meghozataléban és a hatékony gyógyító munkában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.