2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Eger

Vonalkódos rendszer a kórházban

Egyedülálló vonalkódrendszert vezettek be a Markhot Ferenc Kórház fekvőbetegosztályain. A program segítségével nyomon követhető minden egyes betegnél, hogy milyen és mennyi gyógyszert, eszközt használtak föl a gyógyításuk során. Az egyéni vonalkódos azonosítás segítségével a kórház dokumentálni tudja a folyamatot, ami ezáltal ellenőrizhető, így nagymértékben nő a betegbiztonság.

Az egyes betegek ellátása során felmerült költségek is a vonalkódrendszer segítségével követhetők nyomon. Lehetőség van az egyes szervezeti egységekhez (osztályok), szakmákhoz, kezelőorvoshoz köthető betegellátás adatainak lekérdezésére, összehasonlító elemzésére.


Krázli Zoltán a rendszert fejlesztő cég igazgatója és dr. Vácity József, az egri kórház főigazgatója

A kórház működése szempontjából a betegbiztonság mellett fontos szerepe van annak, hogy az intézmény korrekt információkkal rendelkezzen arról, hogy mennyibe kerül egy beteg ellátása. A kórházak ugyanis ismerik azokat az adatokat, hogy egy beteg ápolása után mennyit térít a finanszírozó, azt azonban nem tudják, ténylegesen mennyi pénzt fordítanak egy-egy beteg gyógyítására. Az egri kórházban alkalmazott egyedi vonalkódrendszer segítségével összehasonlíthatók az egyes terápiák mutatói – hatékonyság, gazdaságosság, a betegre fordított ápolási idő –, továbbá segítséget jelenti a hosszú távú vezetői döntések meghozataléban és a hatékony gyógyító munkában.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.