2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Eger

Vonalkódos rendszer a kórházban

Egyedülálló vonalkódrendszert vezettek be a Markhot Ferenc Kórház fekvőbetegosztályain. A program segítségével nyomon követhető minden egyes betegnél, hogy milyen és mennyi gyógyszert, eszközt használtak föl a gyógyításuk során. Az egyéni vonalkódos azonosítás segítségével a kórház dokumentálni tudja a folyamatot, ami ezáltal ellenőrizhető, így nagymértékben nő a betegbiztonság.

Az egyes betegek ellátása során felmerült költségek is a vonalkódrendszer segítségével követhetők nyomon. Lehetőség van az egyes szervezeti egységekhez (osztályok), szakmákhoz, kezelőorvoshoz köthető betegellátás adatainak lekérdezésére, összehasonlító elemzésére.


Krázli Zoltán a rendszert fejlesztő cég igazgatója és dr. Vácity József, az egri kórház főigazgatója

A kórház működése szempontjából a betegbiztonság mellett fontos szerepe van annak, hogy az intézmény korrekt információkkal rendelkezzen arról, hogy mennyibe kerül egy beteg ellátása. A kórházak ugyanis ismerik azokat az adatokat, hogy egy beteg ápolása után mennyit térít a finanszírozó, azt azonban nem tudják, ténylegesen mennyi pénzt fordítanak egy-egy beteg gyógyítására. Az egri kórházban alkalmazott egyedi vonalkódrendszer segítségével összehasonlíthatók az egyes terápiák mutatói – hatékonyság, gazdaságosság, a betegre fordított ápolási idő –, továbbá segítséget jelenti a hosszú távú vezetői döntések meghozataléban és a hatékony gyógyító munkában.

Kapcsolódó Cikkek