EUR: 311,53 Ft
CHF: 266,13 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Belföld

Zacher megmentette rokona életét

Egy durva, trágár beszólással mentette meg rokona életét dr. Zacher Gábor. A sokszor nyers modorú, ám mindig őszinte és segítőkész főorvos egy temetésen mondta a következőket az akkor 37 éves férfinek: b…d meg Attila, ebbe beledöglesz! A férfinak akkoriban napi két liter tömény volt a fejadagja.

„Zacher doki” – sokan csak így emlegetik a Honvéd Kórház osztályvezető főorvosát, aki igazi egyéniség. Megszólalásai, tévés szereplései, cseppet sem unalmas előadásai sajátos kommunikációja révén vonzzák az embereket. A főorvos, aki a minap megkapta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által alapított Magyar Fiatalokért Díjat, azzal az emberrel együtt adott interjút a Lokálnak, aki az életét köszönheti neki.


– Nem mindenkitől tűri el, fogadja el az ember ezt a mondatot, de tőle valamiért igen – meséli Huber Attila, aki a történtek után két nappal már hívta is a főorvost, aki korábban az unokahúgának volt a férje.

A zenész férfi ma már mosolyogva meséli, hogy Zacher magánkórtermet és hasonlókat ígért neki, majd amikor három deci whisky legurítása után reggel bement a kórházba, nagyot nézett, hogy milyen emberek közé került. Attila akkoriban saját kocsmát működtetett és napi két liter tömény volt az adagja. Mint mondja, ettől a mennyiségtől még nem járt négykézláb. Este a párnája alá is becsúsztatta az üveget. Csak töményet ivott. A sört és a bort nem szerette.


– Ha nem ittam, epilepsziás rohamok törtek rám. Elkezdtem öklendezni és pattogtak szét az arcomban az erek. A haverok mindig tudták, mikor vagyok tele, mert akkor Generál- és Piramis-nótákat énekeltem – idézi fel a 17 évvel ezelőtt történteket a férfi.

– Attilánál a történet fejben dőlt el – kapcsolódik a beszélgetésbe Zacher doktor, aki arra a kérdésünkre, hogy eddig hány emberen segíthetett, hány életet menthetett meg, azonnal tiltakozni kezd: ezt nem számra és kilóra mérik. – Éppen most volt itt valaki, akinek segítettem lejönni a heroinról. Ezután belecsúszott az alkoholba. Innen is sikerült kihúzni, ám visszacsúszott. Most pedig azért volt itt, mert elkalapálták. Attilát is így tudtam szembesíteni addigi életével, ám nélküle ez nem sikerült volna – meséli.

A jelenleg parkettásként is dolgozó férfi mosolyogva mondja, hogy 17 éve egy kortyot sem iszik. Igaz, korábbi élete miatt elúszott a kocsmája, de ezt már nem bánja.

– Én már három dobosunkat temettem el, akik negyven körüliek voltak. Soha nem bánatomban ittam, hanem stresszoldásként. Ma már egyáltalán nem hiányzik. Otthon is van pia. A vendégeknek. A születésnapomon mindig felkeresem Gábort és megköszönöm neki egy tábla csokival az életem. Mert ő is függő ám. Imádja a csokit – neveti el magát Huber Attila.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egymásnak szólogat be az ellenzék

  Egymásnak szólogat be az ellenzék

  Sokat elmond a kormányváltásért kiáltó ellenzéki pártokról, hogy látszólag együttműködésről tárgyalnak, valójában egymásnak szólnak be. Vonáék beintettek az LMP-nek egy sztrádabüfében, Gyurcsányék ugyanezt tették a Jobbikkal már jó előre, Szél Bernadett a szocialisták árnyékpolitikáját hibáztatta, neki pedig a 4-es metró császára, Demszky Gábor szólt be a partvonalon túlról.

 • Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

  Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

  Döbbenetes történtet látott napvilágot a napokban a németországi Bielefeld városából. A Nueue Westfalishe című lap szerint a helyi kórházakban úgy bánnal a migránsok az ott dolgozókkal, mint a kutyákkal, ezért egyes intézményekben önvédelmet tanítanak, másokban biztonsági szolgálat vigyáz az emberekre.

 • Jogerős Czeglédy előzetes letartóztatása

  Jogerős Czeglédy előzetes letartóztatása

  A Szegedi Törvényszék jogerősen helybenhagyta Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának az elrendelését. A Csongrád Megyei Főügyészség határozottan visszautasítja a gyanúsított és védői az ügyészségi eljárást törvénysértőnek és a jogállamiságot megcsúfolónak minősítő nyilatkozatait.