2018. január 18., csütörtök
Piroska

Belföld

Zacher megmentette rokona életét

Egy durva, trágár beszólással mentette meg rokona életét dr. Zacher Gábor. A sokszor nyers modorú, ám mindig őszinte és segítőkész főorvos egy temetésen mondta a következőket az akkor 37 éves férfinek: b…d meg Attila, ebbe beledöglesz! A férfinak akkoriban napi két liter tömény volt a fejadagja.

„Zacher doki” – sokan csak így emlegetik a Honvéd Kórház osztályvezető főorvosát, aki igazi egyéniség. Megszólalásai, tévés szereplései, cseppet sem unalmas előadásai sajátos kommunikációja révén vonzzák az embereket. A főorvos, aki a minap megkapta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által alapított Magyar Fiatalokért Díjat, azzal az emberrel együtt adott interjút a Lokálnak, aki az életét köszönheti neki.


– Nem mindenkitől tűri el, fogadja el az ember ezt a mondatot, de tőle valamiért igen – meséli Huber Attila, aki a történtek után két nappal már hívta is a főorvost, aki korábban az unokahúgának volt a férje.

A zenész férfi ma már mosolyogva meséli, hogy Zacher magánkórtermet és hasonlókat ígért neki, majd amikor három deci whisky legurítása után reggel bement a kórházba, nagyot nézett, hogy milyen emberek közé került. Attila akkoriban saját kocsmát működtetett és napi két liter tömény volt az adagja. Mint mondja, ettől a mennyiségtől még nem járt négykézláb. Este a párnája alá is becsúsztatta az üveget. Csak töményet ivott. A sört és a bort nem szerette.


– Ha nem ittam, epilepsziás rohamok törtek rám. Elkezdtem öklendezni és pattogtak szét az arcomban az erek. A haverok mindig tudták, mikor vagyok tele, mert akkor Generál- és Piramis-nótákat énekeltem – idézi fel a 17 évvel ezelőtt történteket a férfi.

– Attilánál a történet fejben dőlt el – kapcsolódik a beszélgetésbe Zacher doktor, aki arra a kérdésünkre, hogy eddig hány emberen segíthetett, hány életet menthetett meg, azonnal tiltakozni kezd: ezt nem számra és kilóra mérik. – Éppen most volt itt valaki, akinek segítettem lejönni a heroinról. Ezután belecsúszott az alkoholba. Innen is sikerült kihúzni, ám visszacsúszott. Most pedig azért volt itt, mert elkalapálták. Attilát is így tudtam szembesíteni addigi életével, ám nélküle ez nem sikerült volna – meséli.

A jelenleg parkettásként is dolgozó férfi mosolyogva mondja, hogy 17 éve egy kortyot sem iszik. Igaz, korábbi élete miatt elúszott a kocsmája, de ezt már nem bánja.

– Én már három dobosunkat temettem el, akik negyven körüliek voltak. Soha nem bánatomban ittam, hanem stresszoldásként. Ma már egyáltalán nem hiányzik. Otthon is van pia. A vendégeknek. A születésnapomon mindig felkeresem Gábort és megköszönöm neki egy tábla csokival az életem. Mert ő is függő ám. Imádja a csokit – neveti el magát Huber Attila.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás: Ha Soros nem tudja igazolni állampolgárságát, kitiltható

  Gulyás: Ha Soros nem tudja igazolni állampolgárságát, kitiltható

  A Fidesz frakcióvezetője szerint ha Soros György nem tudja igazolni magyar állampolgárságát, akkor kitiltható Magyarországról. Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt is kijelentette, hogy Magyarország egyetlen bevándorlót sem fogadott be az elmúlt időszakban.

 • A hétvégén is többfelé havazhat

  A hétvégén is többfelé havazhat

  A hétvégén is többször várható csapadék: esőre, ónos esőre, havazásra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • A kormánnyal tárgyalhatnak a Bálna eladásáról

  A kormánnyal tárgyalhatnak a Bálna eladásáról

  Budapest vezetői azt javasolják a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy hatalmazzák fel a főpolgármestert, tárgyaljon a kormánnyal a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ állam részére történő értékesítéséről – derül ki a közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből.