2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Hódmezővásárhely

Zenés, boldog várakozás

Advent második vasárnapján a hit után a remény gyertyája is lángra lobbant Hódmezővásárhely koszorúján, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt.

Az első, a hitet jelképező gyertya meggyújtása után a várakozás második hétvégéjén a reményé volt a főszerep.


Az első, a hitet jelképező gyertya meggyújtása után a várakozás második hétvégéjén a reményé volt a főszerep

Mielőtt meggyújtották volna a második gyertyát, Vágó János önkormányzati képviselő mondott beszédet: „Úgy gondolom, nem kell vallásosnak sem lennünk ahhoz, hogy érezzük, az adventtel legszebb ünnepünkre készülünk fel. Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme, megérkezni és türelemmel várakozni. Milyen egyszerűnek tűnik mindez! Milyen könnyű kimondani, de milyen nehéz ezt a nyüzsgő és rohanó világunkban megvalósítani. Mert olyannyira elfoglalnak bennünket a hétköznapokban a feladatok, a kötelezettségek, a világnak való megfelelés kényszere, hogy amikor egy kissé lassítani kellene, és szeretteink felé fordulni, bizony csak nagyon nehezen vagyunk képesek a megállásra.”

A második gyertyagyújtáskor a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai adtak műsort

A karácsonyi várakozást ezen a héten két zenés formáció tette teljessé. Elsőként a Be Happy zenekar lépett fel. A tanárokból álló csapat (név szerint: Zoltai Attila, Bányai Réka és Bozsér Zsolt) igazi szívmelengető dallamokkal lepte meg a Dr. Rapcsák András sétálóutcán összegyűlteket. Majd az Ördögfű zenekar regölése zárta az estet.

Fellépett a Be happy zenekar is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.