EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Hódmezővásárhely

Zenés, boldog várakozás

Advent második vasárnapján a hit után a remény gyertyája is lángra lobbant Hódmezővásárhely koszorúján, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt.

Az első, a hitet jelképező gyertya meggyújtása után a várakozás második hétvégéjén a reményé volt a főszerep.


Az első, a hitet jelképező gyertya meggyújtása után a várakozás második hétvégéjén a reményé volt a főszerep

Mielőtt meggyújtották volna a második gyertyát, Vágó János önkormányzati képviselő mondott beszédet: „Úgy gondolom, nem kell vallásosnak sem lennünk ahhoz, hogy érezzük, az adventtel legszebb ünnepünkre készülünk fel. Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme, megérkezni és türelemmel várakozni. Milyen egyszerűnek tűnik mindez! Milyen könnyű kimondani, de milyen nehéz ezt a nyüzsgő és rohanó világunkban megvalósítani. Mert olyannyira elfoglalnak bennünket a hétköznapokban a feladatok, a kötelezettségek, a világnak való megfelelés kényszere, hogy amikor egy kissé lassítani kellene, és szeretteink felé fordulni, bizony csak nagyon nehezen vagyunk képesek a megállásra.”

A második gyertyagyújtáskor a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai adtak műsort

A karácsonyi várakozást ezen a héten két zenés formáció tette teljessé. Elsőként a Be Happy zenekar lépett fel. A tanárokból álló csapat (név szerint: Zoltai Attila, Bányai Réka és Bozsér Zsolt) igazi szívmelengető dallamokkal lepte meg a Dr. Rapcsák András sétálóutcán összegyűlteket. Majd az Ördögfű zenekar regölése zárta az estet.

Fellépett a Be happy zenekar is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.