2018. január 18., csütörtök
Piroska

Belföld

Zsidózás után cigányozás a Jobbikban

Mint az állatokról, úgy beszélt a cigányságról korábban a Szent Korona rádióban Apáti István, a Jobbik egykori és Toroczkai László, a Jobbik jelenlegi alelnöke – figyelt fel rá a Magyar Idők. Előbbi szerint a cigányok csak az erőszakból értenek, utóbbi pedig egy roma asszony sterilizálását javasolta élő adásban.

Úgy tűnik, a Szent Korona rádió archívuma kifogyhatatlan tárháza az olyan bizonyítékoknak, amelyek alátámasztják: hiába a néppártosodási álca, a Jobbikot ma is azok vezetik, akik korábban nyíltan rasszista, kirekesztő megnyilvánulásaikkal nyerték el saját választóik bizalmát. A Magyar Idők egy olyan felvételt ásott elő a Szent Korona rádió rögzített műsorai közül, amelyben Toroczkai László, a Jobbik jelenlegi és Apáti István, a párt tavaly leköszönt alelnöke a hírhedt Zagyva György Gyula – korábbi jobbikos országgyűlési képviselő – társaságában egyaránt úgy beszéltek a magyarországi cigányságról, mintha valamilyen állatfaj szokásairól értekeznének.


A 2010. decemberi és 2011. januári felvételeken Apáti azt magyarázza Toroczkainak és Zagyvának, hogy „a cigányság jelentős részével szemben nem lehet másként fellépni, csak akár a verbális, akár a fizikai erőszak révén, mert sok esetben a nyers erőn kívül semmi másból nem értenek”.

Az egykori szkínhed, Zagyva György Gyula azzal tromfol rá, hogy egy 80 százalékban cigány gyermekeket oktató iskoláról szólva megjegyzi, hogy „ha kitör a párzási időszak, akkor nincs megállás… akár hímek, akár nőstények, ilyen agresszívak tudnak lenni”.


Vona Gábor pártelnök és Apáti István
Fotó: MTI

A beszélgetés harmadik szereplője, az ásotthalmi polgármesterség mellett jelenleg Jobbik-alelnöki szerepkörben is tetszelgő Toroczkai László sem maradt le a többiektől, egy cigány anyával kapcsolatban megjegyezte: „az ilyen, Mónika-show-ba illő anyukákat (…) jobb lett volna sterilizálni”. „Kémiailag” – vágta rá végül a cigányság nagy szakértője, Zagyva György Gyula.

A Jobbik szerint a néppártosodásuk éppen abból áll, hogy a korábbi vadhajtásoktól igyekeznek megszabadulni. Ugyanakkor az idézett beszélgetés három résztvevője közül kettő ma is meghatározó alakítója a Jobbik politikájának.

Ismert: a Szent Korona rádió más műsoraiban is botrányos, antiszemita kijelentésekre ragadtatták magukat jobbikosok.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás: Ha Soros nem tudja igazolni állampolgárságát, kitiltható

  Gulyás: Ha Soros nem tudja igazolni állampolgárságát, kitiltható

  A Fidesz frakcióvezetője szerint ha Soros György nem tudja igazolni magyar állampolgárságát, akkor kitiltható Magyarországról. Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt is kijelentette, hogy Magyarország egyetlen bevándorlót sem fogadott be az elmúlt időszakban.

 • A hétvégén is többfelé havazhat

  A hétvégén is többfelé havazhat

  A hétvégén is többször várható csapadék: esőre, ónos esőre, havazásra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • A kormánnyal tárgyalhatnak a Bálna eladásáról

  A kormánnyal tárgyalhatnak a Bálna eladásáról

  Budapest vezetői azt javasolják a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy hatalmazzák fel a főpolgármestert, tárgyaljon a kormánnyal a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ állam részére történő értékesítéséről – derül ki a közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből.