2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld

11 évet is kaphat a zuglói gázoló

Ma kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a zuglói gázoló néven elhíresült T. Klára büntetőpere. A 25 éves nő 2016 novemberében gázolt halálra egy 86 éves bácsit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az ügyészség szerint bedrogozva vezetett a nő, aki lapunknak azt állította: csak a baleset után szippantott kokaint.

Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt áll ma a bíró elé T. Klára Petra. A vád szerint az üzletasszony 2016 novemberében a Füredi úti lakótelepen bedrogozva vezette autóját, és halálra gázolta az úttesten átkelő, otthonába igyekvő 85 éves bácsit. T. Klára a baleset után nem állt meg, a mentők és a rendőrség értesítése nélkül továbbhajtott a kozmetikushoz. Amikor ott végzett, látta, hogy a parkolóban álló, sérült kocsiját rendőrök vizsgálják. Ahelyett, hogy azonnal feladta volna magát, villamosra ült, és hazament. A nyomozás során kiderült, hogy T. Klára ellen fél évvel korábban már indult egy büntetőeljárás, mert szintén bedrogozva vezetett. A nyomozók egyesítették a két ügyet, ezt tárgyalják ma.T. Klára – aki házi őrizetben, lábán nyomkövetővel készül a tárgyalásra – a Lokálnak elmondta: mindennap eszébe jut az a szörnyű pillanat, valamint az azt követő pánik, ami eluralkodott rajta. Levélben kért bocsánatot az elhunyt bácsi családjától, mert a házi őrizet miatt erre személyesen nem volt módja.


– Vállalom a tettem következményeit, azt is, ha a bíróság börtönbe küld. De azért, amit nem tettem, nem vonhatnak felelősségre – nyilatkozta a Lokálnak T. Klára. – Nem akarok belenyugodni abba, amivel vádolnak. Négy igazságügyi szakértő is megállapította, hogy a baleset pillanatában nem voltam bódult állapotban, előtte nem fogyasztottam kokaint, csak két órával utána. Nagyon bízom az igazságszolgáltatásban és a bíróság bölcsességében. Hogy mi lett az éttermeimmel? Már nincs egy sem, felszámoltam mindet, mert a házi őrizetből nem tudtam irányítani az üzletet. Az én életem is tönkrement, mindent elölről kell kezdenem. De előre nézek. Jár egy esély mindenkinek, és nem én lennék, ha feladnám. Fel akarok és fel is fogok állni.Klára lapunknak elismerte: olyan üzleti körökben mozgott, ahol mindenki kokainozott, ő a munkahelyi túlterheltsége miatt alkalmanként felszívott egy-egy csíkot. Mint mondta, tudja, hogy a szintén súlyos közlekedési balesetet okozó Stohl András és Eva Rezesová nem úszta meg a börtönbüntetést, ám ő felfüggesztett szabadságvesztésben reménykedik. A vádhatóság szerint azonban akár 11 évet is kaphat.

Kapcsolódó Cikkek