EUR: 312,87 Ft
CHF: 272,05 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Belföld

1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő

Mintegy 1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője. Elmondása szerint a beruházás 2019 második felének végéig valósul meg.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz tartozó rendelőintézet alapterülete emeletráépítéssel bővül, ami lehetővé teszi, hogy beköltözzön a központba a bőrgyógyászat Rákoscsabáról, illetve Rákoskeresztúrról a tüdőszűrő és tüdőgondozó, és egy gasztroenterológiai egység is létrejön. Bővítik a liftet is, hogy azzal fekvőbetegeket is lehessen szállítani.


Az orvosi műszerpark 264 millió forintból újul meg, a berendezések cseréje 101 millió forintba kerül, az informatikai eszközök cseréje pedig 31 millióba. A XVII. kerületi önkormányzat százmillió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez, ebből a pénzből a többi között új, 130 férőhelyes parkolót alakítanak ki a rendelőintézetnél.

(Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője (Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Lopott könyvekkel bizniszelt a könyvtáros

  Lopott könyvekkel bizniszelt a könyvtáros

  Több millió forintos sikkasztással vádol az ügyészség egy férfit, aki a vád szerint egy felsőoktatási intézmény könyvtárosaként két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd azokat eladta.

 • Magyarul állt ki Orbán mellett a svéd politikus

  Magyarul állt ki Orbán mellett a svéd politikus

  Magyarul védte Orbánt a svéd parlamentben a Svéd Demokraták országgyűlési képviselője. Magyarország a saját kultúrájának és népének megőrzéséért cselekszik, védi Európa határait, és kiállt az EU és az USA támadásaival szemben.

 • Lemondott kutyájáról a brutális rendőr

  Lemondott kutyájáról a brutális rendőr

  Később lesz csak örökbe fogadható az az öt éves havanese kutyus, melyet rendőr gazdája még a hét elején egy hatalmas ütéssel “küldött” be szolgálati kocsija csomagtartójába.