2018. május 23., szerda
Dezső

Belföld

1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő

Mintegy 1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője. Elmondása szerint a beruházás 2019 második felének végéig valósul meg.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz tartozó rendelőintézet alapterülete emeletráépítéssel bővül, ami lehetővé teszi, hogy beköltözzön a központba a bőrgyógyászat Rákoscsabáról, illetve Rákoskeresztúrról a tüdőszűrő és tüdőgondozó, és egy gasztroenterológiai egység is létrejön. Bővítik a liftet is, hogy azzal fekvőbetegeket is lehessen szállítani.


Az orvosi műszerpark 264 millió forintból újul meg, a berendezések cseréje 101 millió forintba kerül, az informatikai eszközök cseréje pedig 31 millióba. A XVII. kerületi önkormányzat százmillió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez, ebből a pénzből a többi között új, 130 férőhelyes parkolót alakítanak ki a rendelőintézetnél.

(Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője (Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Pártszakadás szélére került a Jobbik

    Pártszakadás szélére került a Jobbik

    „Mi magunk” néven önálló platformot alakítottunk a Jobbikon belül – jelentette be tegnap Toroczkai László. Ásotthalom jobbikos polgármestere a pártszakadást sem zárta ki azok után, hogy Sneider Tamással szemben alulmaradt az elnökválasztó kongresszuson.

  • Újabb nemzeti konzultációk jöhetnek

    Újabb nemzeti konzultációk jöhetnek

    Nemzeti konzultációt tarthatnak a családokról és a demográfiai helyzetről a közeljövőben, de ilyen formában kérhetik ki a választók véleményét európai uniós kérdésekben is az európai parlamenti választás előtt – írta a Magyar Idők.