2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

PR

2019 őszére megépül az M2 gyorsforgalmi út Budapest-Vác közötti szakasza

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásának köszönhetően a teljes, közel 20 km-es szakasz 2X2 sávos, burkolt leállósávokkal kialakított gyorsforgalmi úttá épül át, így Budapest és Vác között végig 110 km/h-val haladhatnak majd az arra közlekedők.

Az új fel- és lehajtó ágak kiépítésével megvalósuló, Fótnál létesülő félcsomópont közvetlen kapcsolatot teremt Budapest irányába. Sződligeten és Dunakeszi északi részénél új különszintű csomópontok kerülnek kialakításra. Dunakeszi mellett az M2 autóúton jelenleg is meglévő kétoldali komplex pihenők az új Dunakeszi északi csomóponttal kombinált pihenővé épülnek át. A beruházás részeként 14 híd megújul, továbbá  6 új híd is épül, ebből egy a Vácra vezető vasútvonal felett vezet majd át. A zajhatás csökkentésének érdekében összesen 2,8 km hosszúságban zajárnyékoló fal épül, valamint 4 és fél hektáros területen új erdőt telepítenek.


2019 őszétől a 2. sz. főút menti települések tehermentesülnek az átmenő forgalom alól: Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög és Vác.  A beruházásnak köszönhetően a közlekedés gyorsabbá és biztonságosabbá válik, a balesetek száma csökkenni fog.

A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Élmények útján

  Élmények útján

  Nem csak a célba érkezés, maga az utazás is rendkívüli élmény a MÁV Nosztalgia Kft. nosztalgiajáratain. Vonatozni egész egyszerűen más. Jóval többet jelent, mint pusztán eljutni a célig. Nem csak a vasút szerelmesei, minden utazó tudja, hogy a vonatozás hangulata – a pályaudvarok zsibongása, az elsuhanó táj és a többnyire Monarchia-korabeli állomásépületek látványa, a séta a büfékocsiig – semmivel nem hasonlítható össze.

 • Sokak álmát váltotta valóra a lottótársaság

  Sokak álmát váltotta valóra a lottótársaság

  A nemzeti lottótársaság 2017-ben is sokak álmát váltotta valóra. Ketten rekordnyereménynek örülhettek, hiszen februárban az Eurojackpot közel bruttó hétmilliárd forintot érő főnyereményét vitte el egy szerencsés hazánk fia, novemberben pedig a Kenón lett milliárdos egy játékos.

 • Megosztanák másokkal a szerencséjüket

  Megosztanák másokkal a szerencséjüket

  Rovatunk indulása óta ezernél is több levelet kaptunk olvasóinktól. Szerencsesztorikat várunk, ám sokan inkább azt mesélik el, miért kísértik a szerencsét, mire költenék a pénzt, ha nyernének.

 • Nem bízzák a szerencsére az esélyegyenlőséget

  Nem bízzák a szerencsére az esélyegyenlőséget

  A Szerencsejáték Zrt., a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) és a Spanyol Vakok Nemzeti Szövetsége (ONCE) együttműködési megállapodásának értelmében a vállalat bevételeiből a fogyatékossággal élő embereket támogatja.