EUR: 310,78 Ft
CHF: 265,64 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Sport

A Videotonhoz tart Huszti Szabolcs

A Videotonban folytatja pályafutását az 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs, amivel az utóbbi évek egyik legnagyobb hazai átigazolási szenzációját szolgáltatja.

Tegnapi lapzártánkig Gressó Gergely, a Vidi sajtófőnöke érdeklődésünkre csak annyit közölt: a klub a korábbi gyakorlatának megfelelően ezúttal sem kommentálja az átigazolásokról szóló híreket. Ennek ellenére több forrás szerint a kínai Csangcsun Jatajból visszatérő Huszti már az orvosi vizsgálaton is átesett, és csupán a szerződés aláírása maradt hátra. Huszti Szabolcs legutóbb 2005. május végén, a Fradi színeiben játszott az NB I-ben, majd az azt követő években külföldi karriert futott be.


Korábban arról is szó volt, hogy egykori csapatához, a Ferencvároshoz tér vissza, de komoly tapasztalata nyilván jól jön majd a nemzetközi porondra vágyakozó fehérváriaknak is. Az augusztusi sérüléséből már felépült középpályásért valószínűleg nem kellett csillagászati összeget fizetni, hiszen a mértékadó transfermarkt.de legfrissebb adatai szerint a 34 éves játékos jelenlegi piaci értéke mintegy 600 ezer euró, vagyis mintegy 185 millió forint. Nyolc évvel ezelőtt a szakportál 7,5 millióra taksálta Huszti értékét.

(MTI/EPA/Ronald Wittek)

Világjáró futballista

A Tapolcán nevelkedett futballista 1997-ben igazolt a Fradihoz, majd 2005-ben a francia Metznél folytatta. 2006–2009: Hannover, 2009–2012: Zenit, 2012–2014: Hannover, 2014–2015: a kínai Csangcsun Jataj, 2016–2017: E. Frankfurt, 2017: Csangcsun Jataj, és 2018-ban alighanem a Videoton a célállomás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Neymar visszavágyik Barcelonába

    Neymar visszavágyik Barcelonába

    Neymar állítólag már megbánta, hogy a PSG kedvért otthagyta Barcelonát. A sérülése utáni három hónapos rehabilitációja közben a brazil futballista tovább gyarapította vétkeit: új frizurával lepte meg a szurkolókat.

  • Még több figyelem kell az utánpótlás-nevelésnek!

    Még több figyelem kell az utánpótlás-nevelésnek!

    Jelentős változásokról döntött az MLSZ elnöksége. A szövetség céljai változatlanok: a magyar futball csak akkor lehet sikeres, ha egyre több minőségi fiatal magyar labdarúgó kap lehetőséget a szereplésre. A szövetség úgy ítéli meg, hogy a fiatalok játéklehetőségét az elmúlt években támogató úgynevezett „fiatal-szabály” jó irányba tett lépés volt, de az első osztályban nem minden profi klub számára jelentett valódi ösztönzést.