EUR: 324,00 Ft
CHF: 285,63 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Sport

A Videotonhoz tart Huszti Szabolcs

A Videotonban folytatja pályafutását az 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs, amivel az utóbbi évek egyik legnagyobb hazai átigazolási szenzációját szolgáltatja.

Tegnapi lapzártánkig Gressó Gergely, a Vidi sajtófőnöke érdeklődésünkre csak annyit közölt: a klub a korábbi gyakorlatának megfelelően ezúttal sem kommentálja az átigazolásokról szóló híreket. Ennek ellenére több forrás szerint a kínai Csangcsun Jatajból visszatérő Huszti már az orvosi vizsgálaton is átesett, és csupán a szerződés aláírása maradt hátra. Huszti Szabolcs legutóbb 2005. május végén, a Fradi színeiben játszott az NB I-ben, majd az azt követő években külföldi karriert futott be.


Korábban arról is szó volt, hogy egykori csapatához, a Ferencvároshoz tér vissza, de komoly tapasztalata nyilván jól jön majd a nemzetközi porondra vágyakozó fehérváriaknak is. Az augusztusi sérüléséből már felépült középpályásért valószínűleg nem kellett csillagászati összeget fizetni, hiszen a mértékadó transfermarkt.de legfrissebb adatai szerint a 34 éves játékos jelenlegi piaci értéke mintegy 600 ezer euró, vagyis mintegy 185 millió forint. Nyolc évvel ezelőtt a szakportál 7,5 millióra taksálta Huszti értékét.

(MTI/EPA/Ronald Wittek)

Világjáró futballista

A Tapolcán nevelkedett futballista 1997-ben igazolt a Fradihoz, majd 2005-ben a francia Metznél folytatta. 2006–2009: Hannover, 2009–2012: Zenit, 2012–2014: Hannover, 2014–2015: a kínai Csangcsun Jataj, 2016–2017: E. Frankfurt, 2017: Csangcsun Jataj, és 2018-ban alighanem a Videoton a célállomás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Modric lett 2018 legjobb focistája

  Modric lett 2018 legjobb focistája

  Hétfőn este Londonban rendezte idei díjátadó gáláját a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségét (FIFA). Az év legjobb játékosa Luka Modric, a Real Madrid középpályása lett, míg a Puskás-díjat Mohamed Szalah vehette át az Everton ellen szerzett góljáért.

 • Székekkel támadtak egymásra a szurkolók

  Székekkel támadtak egymásra a szurkolók

  Futballstadionokban megszokottnak lehet nevezni, hogy a szurkolók összecsapnak egymással, azonban a kosárlabdapályákon ritkán fordul elő, hogy összeverekednek a drukker.

 • Volt Vidi-edző veheti át az AS Romát

  Volt Vidi-edző veheti át az AS Romát

  Veszélyben lehet Eusebio Di Francesco vezetőedző állása az AS Románál, a klub vezetősége a hírek szerint már ki is szemelte az utódját, aki nem más lehte, mint a MOL Vidi FC-t korábban irányító Paulo Sousa.