2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Sport

A Videotonhoz tart Huszti Szabolcs

A Videotonban folytatja pályafutását az 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs, amivel az utóbbi évek egyik legnagyobb hazai átigazolási szenzációját szolgáltatja.

Tegnapi lapzártánkig Gressó Gergely, a Vidi sajtófőnöke érdeklődésünkre csak annyit közölt: a klub a korábbi gyakorlatának megfelelően ezúttal sem kommentálja az átigazolásokról szóló híreket. Ennek ellenére több forrás szerint a kínai Csangcsun Jatajból visszatérő Huszti már az orvosi vizsgálaton is átesett, és csupán a szerződés aláírása maradt hátra. Huszti Szabolcs legutóbb 2005. május végén, a Fradi színeiben játszott az NB I-ben, majd az azt követő években külföldi karriert futott be.


Korábban arról is szó volt, hogy egykori csapatához, a Ferencvároshoz tér vissza, de komoly tapasztalata nyilván jól jön majd a nemzetközi porondra vágyakozó fehérváriaknak is. Az augusztusi sérüléséből már felépült középpályásért valószínűleg nem kellett csillagászati összeget fizetni, hiszen a mértékadó transfermarkt.de legfrissebb adatai szerint a 34 éves játékos jelenlegi piaci értéke mintegy 600 ezer euró, vagyis mintegy 185 millió forint. Nyolc évvel ezelőtt a szakportál 7,5 millióra taksálta Huszti értékét.

(MTI/EPA/Ronald Wittek)

Világjáró futballista

A Tapolcán nevelkedett futballista 1997-ben igazolt a Fradihoz, majd 2005-ben a francia Metznél folytatta. 2006–2009: Hannover, 2009–2012: Zenit, 2012–2014: Hannover, 2014–2015: a kínai Csangcsun Jataj, 2016–2017: E. Frankfurt, 2017: Csangcsun Jataj, és 2018-ban alighanem a Videoton a célállomás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rossi: Magyarország az otthonom

    Rossi: Magyarország az otthonom

    Menesztette Georges Leekens szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség. A helyére – sokak örömére – Marco Rossi érkezik, aki a tavaly 24 év után bajnoki címre vezette a Budapest Honvédot, majd idén a dunaszerdalyei DAC-ot juttatta ki 25 év után az európai kupaporondra.

  • Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

    Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

    A Szaúd-Arábia felett aratott 1-0-s sikerrel Uruguay, valamint a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó-világbajnokságon az A csoport küzdelmeinek második fordulóját követően.