EUR: 321,27 Ft
CHF: 283,97 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Egyéb Dunaújváros

A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet („zöld SZTK”) átalakítási-felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe. A felújítás miatt lezárták a közeli parkolót. 

Az évek óta „gazdátlanul” álló II. számú rendelőintézet problémájának megoldása az önkormányzati választásokon is meghatározott, deklarált célként szerepelt már 2014-ben. Tavaly májusban, Orbán Viktor miniszterelnök dunaújvárosi látogatásakor jelentették be, hogy a Modern Városok Program keretében a dunaújvárosi beruházások között szerepel a renoválás, megújítás. A közelmúltban meg is kezdődött az épület átalakítása. Emiatt azonban némi áldozatot is kénytelenek hozni a körzetben, városban élők, itt dolgozók.  A vélemények megoszlanak a köznyelvben „zöld SZTK”-ként ismert épület rekonstrukciós munkálatai és a mellette lévő parkoló lezárása miatt.


Kiürült a parkoló a “Zöld SZTK” felújítása idejére

 

A közösségi oldalakon és a lezárásról szóló cikkek alatti hozzászólásokban olvasni olyanokról, akik rosszallóan szemlélik, hogy csökkent a parkolóhelyek száma, míg mások belátják, hogy az átmeneti probléma csupán velejárója egy nagyobb közös célnak. A megkérdezett járókelők is hasonló nézeten vannak: egyesek szerint szükség van a parkolóhelyekre, mások szerint „valamit valamiért”. A felújítást végző Grabarics–Renalpin–Pont-Plan konzorcium kordonnal kerítette el a környező területet. Erre a biztonságos munkavégzés érdekében van szükség, ezzel azonban számos parkolóhely vált átmenetileg használhatatlanná. A kivitelező cég közleményben számolt be arról, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget kívánják okozni az autósoknak, és a türelmüket kérik. A munkálatok várhatóan nagyjából fél évig tartanak.

Kapcsolódó Cikkek