EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Külföld

Aranyat érnek Az utolsó Jedik

A legújabb Csillagok háborúja-epizód azon túl, hogy kevesebb mint két héttel a hazai premier után a 2017-es év legnagyobb bevételt elért filmje lett a maga 823 millió forintjával, most egy újabb elismeréssel büszkélkedhet.

Hivatalosan is a világ második legjövedelmezőbb filmes franchise-ja lett a Csillagok háborúja. Az első helyen még a Marvel Cinematic Universe áll a maga 13,5 milliárd dolláros, nagyjából 3000 milliárd forintos összbevételével, ám a hosszú ideig a dobogó második fokát birtokló, 8,53 milliárdos, kicsivel több, mint 2 ezer milliárd forintos Harry Potter-franchise helyét most simán elorozták a galaxis lázadói.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lövöldözés Rio de Janeiróban

  Hatalmas lövöldözés Rio de Janeiróban

  Legkevesebb hét ember vesztette életét és számosan megsebesültek szombaton a rendőrséggel kialakult lövöldözésben Brazília legnagyobb nyomornegyedében, a Rio de Janeiróban található Rocinha favelában, miközben a hadsereg mintegy két hónapja átvette a város biztonsági erői feletti ellenőrzést.

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.