EUR: 311,98 Ft
CHF: 269,95 Ft
2018. február 21., szerda
Eleonóra

Belföld

Arcoskodott a tárgyalásán a Teréz körúti robbantó – Fotók!

Mindegyik, a nyomozáskor korábban tett vallomását visszavonta ma a Fővárosi Törvényszéken kezdődött büntetőperében P. László, aki a vád szerint 2016 szeptemberében egy saját készítésű robbanószerkezettel merényletet követett el a Teréz körúton. A támadásban két rendőr életveszélyesen, egy harmadik asszony pedig súlyosan megsérült.

Dugig volt délelőtt a tárgyalóterem a bíróságon, amikor megkezdődött a Teréz körúti robbantó pere. Vádbeszédében az ügyész egyebek mellett több ember sérelmére, sokak életét veszélyeztetve, hivatalos személy ellen előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés kísérletével és terrorcselekménnyel vádolta meg a huszonöt éves fiatalembert, aki a minősítő körülmények miatt vélhetőleg életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat – írja a PestiSrácok. P. László feltételezhetően nem készülhetett fel az élénk sajtóérdeklődésre, látható zavarát időnként arcoskodás, röhögcsélés és vakarózás kombinációjával igyekezett leplezni.


Szabina és Laci
/Fotó: Mészáros Diána

Mivel P. László megtagadta a vallomást a tárgyalás kezdetén, korábbi beszámolóit Kalina József, a büntetőtanács vezetője olvassa fel. A vádlott korábbi vallomásaiból kitűnik, hogy a merénylet előtt komolyan elmélyedt a robbanószerek, robbanószerkezetek tanulmányozásában, összeállításában. A fiatalember – beszámolói alapján – súlyos üldözési mániával küzd, amit fel is fel is használt a védekezéséhez, a rajta elvégzett többszöri. alapos elmeorvosi vizsgálat azonban nem tárt fel nála semmilyen kórós mentális elváltozást.

/Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Mint a Lokál korábban beszámolt róla, elképesztő hidegvérrel, megfontoltan hajtotta végre a robbantást a férfi. A vádirat szerint P. László 2016. szeptember 24-én késő este a Teréz körúton a járdára tett egy táskát, amelyben egy szögekkel teli robbanószerkezet volt. A térfigyelő kamera rögzítette, amint az elkövető jóval a robbanás előtt elhelyezi a csomagot abban a beugróban, ahol végül rátalált a két járőr. A felvételből kiderül, hogy a rendőrök nem mentek oda a csomaghoz. A robbanás abban a pillanatban következett be, amikor ahhoz a beugróhoz értek, ahol a robbantó elhelyezte a csomagot.


Egy pillanat alatt változott rémálommá a Teréz körúton felrobbantott gyönyörű rendőrnő, Szabina élete, aki akár modellkarriert is befuthatott volna, ám ő kitartott álmai mellett és rendőr lett. A fiatal lány tavaly januárban édesanyján keresztül üzent a Lokál olvasóinak.

Katalin akkor elmondta, Szabina szinte gyerekkora óta rendőrnek készült, ami nem is csoda, hiszen csaknem mindenki rendőr a családban. Pedig hívták modellkedni is, de ő nem tágított a céljától. A robbantásban a fején és a lábán is megsérült, le kellett vágni a hosszú haját, ami szintén megviselte.

A két rendőr gyógyulásának megsegítésére még jótékonysági estet is szerveztek. Végül nyolc hónappal a merénylet után, tavaly júniusban állt újra szolgálatba a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr.

A police.hu oldalon A hősök visszatértek címmel közölték akkor a Zsaru Magazin által a két törzsőrmesterrel, Andirkó Szabinával és Vantara Lászlóval készített fényképes interjút. Azt írták: a járőrpárban örök emlékként hagytak nyomot a történtek, de dolgozni akarnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Luxus nélkül él a lottómilliomos

  Luxus nélkül él a lottómilliomos

  Vége a fényűzésnek, luxus nélkül él az Andraschek házaspár. A hajléktalanból lett lottómilliomos família mára már hétköznapi életet él, és minden fillér kiadásra odafigyel.

 • Felfüggesztették a kutyába bokszoló rendőrt

  Felfüggesztették a kutyába bokszoló rendőrt

  Felfüggesztették szolgálati beosztásából azt a rendőrt, aki brutálisan bánt egy kutyával. Az erről szóló videó, melyet Dányban vettek fel, hétfőn került ki a legnagyobb közösségi oldalra, és tegnap délutánig már több mint százezren látták.

 • Évi tízezer migránst erőltetne ránk Brüsszel

  Évi tízezer migránst erőltetne ránk Brüsszel

  Több mint tízezer migránst kellene befogadnia Magyarországnak évente egy új európai szakértői javaslat alapján. Ráadásul válsághelyzet esetén kötelezővé válna a migráció terhe alatt álló államok “megsegítése”, ami gyakorlatilag tömeges menekült áradatot jelentene hazánknak.