EUR: 321,51 Ft
CHF: 283,69 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld

Arcoskodott a tárgyalásán a Teréz körúti robbantó – Fotók!

Mindegyik, a nyomozáskor korábban tett vallomását visszavonta ma a Fővárosi Törvényszéken kezdődött büntetőperében P. László, aki a vád szerint 2016 szeptemberében egy saját készítésű robbanószerkezettel merényletet követett el a Teréz körúton. A támadásban két rendőr életveszélyesen, egy harmadik asszony pedig súlyosan megsérült.

Dugig volt délelőtt a tárgyalóterem a bíróságon, amikor megkezdődött a Teréz körúti robbantó pere. Vádbeszédében az ügyész egyebek mellett több ember sérelmére, sokak életét veszélyeztetve, hivatalos személy ellen előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés kísérletével és terrorcselekménnyel vádolta meg a huszonöt éves fiatalembert, aki a minősítő körülmények miatt vélhetőleg életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat – írja a PestiSrácok. P. László feltételezhetően nem készülhetett fel az élénk sajtóérdeklődésre, látható zavarát időnként arcoskodás, röhögcsélés és vakarózás kombinációjával igyekezett leplezni.


Szabina és Laci
/Fotó: Mészáros Diána

Mivel P. László megtagadta a vallomást a tárgyalás kezdetén, korábbi beszámolóit Kalina József, a büntetőtanács vezetője olvassa fel. A vádlott korábbi vallomásaiból kitűnik, hogy a merénylet előtt komolyan elmélyedt a robbanószerek, robbanószerkezetek tanulmányozásában, összeállításában. A fiatalember – beszámolói alapján – súlyos üldözési mániával küzd, amit fel is fel is használt a védekezéséhez, a rajta elvégzett többszöri. alapos elmeorvosi vizsgálat azonban nem tárt fel nála semmilyen kórós mentális elváltozást.

/Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Mint a Lokál korábban beszámolt róla, elképesztő hidegvérrel, megfontoltan hajtotta végre a robbantást a férfi. A vádirat szerint P. László 2016. szeptember 24-én késő este a Teréz körúton a járdára tett egy táskát, amelyben egy szögekkel teli robbanószerkezet volt. A térfigyelő kamera rögzítette, amint az elkövető jóval a robbanás előtt elhelyezi a csomagot abban a beugróban, ahol végül rátalált a két járőr. A felvételből kiderül, hogy a rendőrök nem mentek oda a csomaghoz. A robbanás abban a pillanatban következett be, amikor ahhoz a beugróhoz értek, ahol a robbantó elhelyezte a csomagot.


Egy pillanat alatt változott rémálommá a Teréz körúton felrobbantott gyönyörű rendőrnő, Szabina élete, aki akár modellkarriert is befuthatott volna, ám ő kitartott álmai mellett és rendőr lett. A fiatal lány tavaly januárban édesanyján keresztül üzent a Lokál olvasóinak.

Katalin akkor elmondta, Szabina szinte gyerekkora óta rendőrnek készült, ami nem is csoda, hiszen csaknem mindenki rendőr a családban. Pedig hívták modellkedni is, de ő nem tágított a céljától. A robbantásban a fején és a lábán is megsérült, le kellett vágni a hosszú haját, ami szintén megviselte.

A két rendőr gyógyulásának megsegítésére még jótékonysági estet is szerveztek. Végül nyolc hónappal a merénylet után, tavaly júniusban állt újra szolgálatba a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr.

A police.hu oldalon A hősök visszatértek címmel közölték akkor a Zsaru Magazin által a két törzsőrmesterrel, Andirkó Szabinával és Vantara Lászlóval készített fényképes interjút. Azt írták: a járőrpárban örök emlékként hagytak nyomot a történtek, de dolgozni akarnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szomszédait kukkolta és videózta a perverz

  Szomszédait kukkolta és videózta a perverz

  A Tatabányai Járásbíróság 220 ezer forint pénzbüntetésre ítélt egy leányvári férfit, aki titokban videofelvételeket készített a szomszéd ház fürdőszobájában tisztálkodó nőkről – tájékoztatta a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerdán az MTI-t.

 • 40 milliárd forintra pályázhatnak fiatalok és álláskeresők

  40 milliárd forintra pályázhatnak fiatalok és álláskeresők

  Mintegy negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a 30 év alatti fiatalok és a 30 év feletti álláskeresők, egyenként 4,5 millió forint támogatást kaphatnak új vállalkozásuk elindításra – mondta Bodó Sándor államtitkár Budapesten sajtótájékoztatón szerdán a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint.

 • Jó hír! Tovább csökken az üzemanyagok ára

  Jó hír! Tovább csökken az üzemanyagok ára

  A Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.