EUR: 321,22 Ft
CHF: 282,39 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Sport

Babos elődöntőt játszhat párosban

Melbourne lett a magyar teniszezők kedvenc városa. Babos Tímea női párosban a négy, vegyes párosban pedig a nyolc közé jutott, s persze ott van Fucsovics Márton is, akit Roger Federer állított meg a negyedik körben.

Pikáns felhangja volt a Babos Tímea és párja, Kristina Mladenovic Csan Jung-jan, Andrea Hlavackova elleni mérkőzésének. A magyar teniszező tavaly még a cseh játékos oldalán nyerte meg a WTA-világbajnokságot, de útjaik már szétváltak, és a bennfentesek szerint azóta éppen csak köszönő viszonyban vannak. Nos, kapcsolatuk az Australian Openen sem lett bensőségesebb, és Timi igyekezett maximálisan elvonatkoztatni attól, hogy a háló másik oldalán nem csupán a ranglistaelső páros, hanem korábbi harcostársa is áll.


Nem volt igazán látványos a mérkőzés, mindkét duó a másik hibáiból élt, az igazi fordulatos küzdelem a döntő, harmadik szettre maradt, ahol a rövidítésben ugyan elhúzott a tajvani, cseh kettős, de Babosék fordítottak, és végül 6:4, 0:6, 7:6-ra nyertek.

– Drámai meccs volt, mely olykor a teniszről szólt, de előfordult, hogy kevésbé. Nagyot küzdöttünk, a második játszma elején rengeteg könnyű labdát, lehetőséget elszúrtunk, így 3:0 helyett 0:3 lett, és attól kezdve sokkal jobban teniszeztek. Innen tudtunk felállni és a döntő szettben visszajönni. Nagyon jó párost alkottunk, ma már volt olyan, amikor ő segített nekem, de pont ettől működünk jól – nyilatkozta az origo.hu tudósítójának az első melbourne-i elődöntőjére készülő Babos Tímea, aki győzelme után nem sokkal ismét pályára lépett: vegyes párosban az indiai Rohan Bopannával, és 6:4, 6:4-re verték az amerikai Vania King, Franco Skugor duót.


A férfiaknál a nap szenzációját a harmadik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov kiesése jelentette, míg Rafa Nadal ?-? Cilicet.???????

 (MTI/AP/Ng Han Guan)

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.