2018. május 23., szerda
Dezső

Sport

Babos elődöntőt játszhat párosban

Melbourne lett a magyar teniszezők kedvenc városa. Babos Tímea női párosban a négy, vegyes párosban pedig a nyolc közé jutott, s persze ott van Fucsovics Márton is, akit Roger Federer állított meg a negyedik körben.

Pikáns felhangja volt a Babos Tímea és párja, Kristina Mladenovic Csan Jung-jan, Andrea Hlavackova elleni mérkőzésének. A magyar teniszező tavaly még a cseh játékos oldalán nyerte meg a WTA-világbajnokságot, de útjaik már szétváltak, és a bennfentesek szerint azóta éppen csak köszönő viszonyban vannak. Nos, kapcsolatuk az Australian Openen sem lett bensőségesebb, és Timi igyekezett maximálisan elvonatkoztatni attól, hogy a háló másik oldalán nem csupán a ranglistaelső páros, hanem korábbi harcostársa is áll.


Nem volt igazán látványos a mérkőzés, mindkét duó a másik hibáiból élt, az igazi fordulatos küzdelem a döntő, harmadik szettre maradt, ahol a rövidítésben ugyan elhúzott a tajvani, cseh kettős, de Babosék fordítottak, és végül 6:4, 0:6, 7:6-ra nyertek.

– Drámai meccs volt, mely olykor a teniszről szólt, de előfordult, hogy kevésbé. Nagyot küzdöttünk, a második játszma elején rengeteg könnyű labdát, lehetőséget elszúrtunk, így 3:0 helyett 0:3 lett, és attól kezdve sokkal jobban teniszeztek. Innen tudtunk felállni és a döntő szettben visszajönni. Nagyon jó párost alkottunk, ma már volt olyan, amikor ő segített nekem, de pont ettől működünk jól – nyilatkozta az origo.hu tudósítójának az első melbourne-i elődöntőjére készülő Babos Tímea, aki győzelme után nem sokkal ismét pályára lépett: vegyes párosban az indiai Rohan Bopannával, és 6:4, 6:4-re verték az amerikai Vania King, Franco Skugor duót.


A férfiaknál a nap szenzációját a harmadik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov kiesése jelentette, míg Rafa Nadal ?-? Cilicet.???????

 (MTI/AP/Ng Han Guan)

Kapcsolódó Cikkek

 • Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a camorra néhány tagjával.

 • Pogba Mekkába zarándokolt

  Pogba Mekkába zarándokolt

  Mekkába zarándokolt Paul Pogba. A világ legdrágább futballistája tavaly már járt a muszlimok szent helyén, és Allahnak is megköszönte, hogy a Manchester Unitedben játszhat.

 • Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

  Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

  Újabb sikeres hétvégén van túl Keszthelyi Vivien, aki egyedüli magyarként, s egyben a világ legfiatalabb GT-kategóriás női autóversenyzőjeként ezúttal a németországi Lausitzringen gyarapította értékes pontjait két, a beállítási nehézségek miatt erőn felül megszerzett negyedik helyezésével.