EUR: 312,19 Ft
CHF: 267,69 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Belföld

Csepelen marakodik a baloldal

Tovább nyírja egymást a balliberális oldal. A konfliktust most az váltotta ki, hogy az MSZP önálló jelöltet indítana Csepelen, miközben 2014-ben közös baloldali jelöltként az Együtt politikusa, Szabó Szabolcs nyert itt.

Egymásnak esett a baloldal Csepel miatt, ahol az MSZP ráindítja jelöltjét a 2014-ben közös baloldali jelöltként győztes Szabó Szabolcsra, az Együtt politikusára. A párt elnöke, Juhász Péter szerint a szocialisták ki akarják csinálni a sikeres ellenzéki politikusokat – írta meg a Magyar Idők. Az MSZP Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselőt indítaná Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen.

– Amíg csak lehet, az Együtt el akarja érni, hogy egy jelölt legyen szemben kihívóként minden kerületben a Fidesszel. Ez ugyanis a Fidesz legyőzésének feltétele – közölte Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki szerint ha erre „nem hajlandó” az MSZP, akkor pártja „szívesen ráindítja” jelöltjeit a szocialistákéira.

Az MSZP-s Gőgös Zoltán szerint Szabó nem tudott volna győzni a szocialisták segítsége nélkül, és az Együtt jobban tenné, ha beállna Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt mögé, mert a pártra leadott szavazatok úgyis elvesznek.


Noha a 106 egyéni választókerület felosztásáról szóló MSZP–DK megállapodás szerint a 17. választókerület a szocialistáknak jutott, Gyurcsány Ferencék sem hagyták szó nélkül a történteket és az Együtt mellett álltak ki. Gréczy Zsolt szóvivő szerint „nincs rendjén” Bangóné indulása.

– Azt a körzetet az Együttnek tartottuk fenn a DK és a szocialisták megállapodásában – mondta Gréczy, aki úgy véli, a kialakult helyzetben biztosan a fideszes jelölt nyer.


Szabó Szabolcs (Együtt)
/Fotó: MTI – Illyés Tibor

A helyzetet tovább bonyolítja az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, aki az Indexnek azt mondta: pártja Szabó Szabolcsot akarta indítani a körzetben. Ezt jelezték is az Együtt politikusának, aki január 2-án azt felelte: nem tudja vállalni az indulást az MSZP és a Párbeszéd színeiben, csak az Együtt logója alatt.

Kunhalmi azt mondta az Indexnek, hogy ezek után nem tud mit tenni az MSZP, a választási törvény szerint saját logóval kell jelöltet indítani, így kerestek saját jelöltet, ő lett Bangóné Borbély Ildikó.

– Természetesen ha az Együtt nem utasítja el továbbra is a közös listát és a közös jelölteket, újra kinyílik a lehetőség Szabó Szabolcs számára is – mondta Kunhalmi.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  A Fidesz-KDNP nyolcéves kormányzásának legnagyobb eredménye, hogy ma Magyarországon 740 ezer emberrel többen dolgoznak mint 2010-ben – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön egy budapesti lakossági fórumon.

 • Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, megemlékezve arról, hogy két évvel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái pusztító csapást mértek a brüsszeliekre.

 • Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Egy általános iskolába rontottak be kampányolni a Job­bik kép­vi­se­lői tegnap – élü­kön Dúró Dó­rá­val. A Jobbik oktatási szakpolitikusa a párt soproni jelöltjével, dr.

 • Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán Viktor a bevándorlást tartja a tegnap kezdődött két napos európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Magyarország szempontjából. A miniszterelnök a találkozót megelőzően a Facebook-oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: érvényt szereznek Magyarország érdekének, nem fogják hagyni a kerítés lebontását, a migránsok beengedését.