2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Csepelen marakodik a baloldal

Tovább nyírja egymást a balliberális oldal. A konfliktust most az váltotta ki, hogy az MSZP önálló jelöltet indítana Csepelen, miközben 2014-ben közös baloldali jelöltként az Együtt politikusa, Szabó Szabolcs nyert itt.

Egymásnak esett a baloldal Csepel miatt, ahol az MSZP ráindítja jelöltjét a 2014-ben közös baloldali jelöltként győztes Szabó Szabolcsra, az Együtt politikusára. A párt elnöke, Juhász Péter szerint a szocialisták ki akarják csinálni a sikeres ellenzéki politikusokat – írta meg a Magyar Idők. Az MSZP Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselőt indítaná Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen.

– Amíg csak lehet, az Együtt el akarja érni, hogy egy jelölt legyen szemben kihívóként minden kerületben a Fidesszel. Ez ugyanis a Fidesz legyőzésének feltétele – közölte Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki szerint ha erre „nem hajlandó” az MSZP, akkor pártja „szívesen ráindítja” jelöltjeit a szocialistákéira.

Az MSZP-s Gőgös Zoltán szerint Szabó nem tudott volna győzni a szocialisták segítsége nélkül, és az Együtt jobban tenné, ha beállna Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt mögé, mert a pártra leadott szavazatok úgyis elvesznek.


Noha a 106 egyéni választókerület felosztásáról szóló MSZP–DK megállapodás szerint a 17. választókerület a szocialistáknak jutott, Gyurcsány Ferencék sem hagyták szó nélkül a történteket és az Együtt mellett álltak ki. Gréczy Zsolt szóvivő szerint „nincs rendjén” Bangóné indulása.

– Azt a körzetet az Együttnek tartottuk fenn a DK és a szocialisták megállapodásában – mondta Gréczy, aki úgy véli, a kialakult helyzetben biztosan a fideszes jelölt nyer.


Szabó Szabolcs (Együtt)
/Fotó: MTI – Illyés Tibor

A helyzetet tovább bonyolítja az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, aki az Indexnek azt mondta: pártja Szabó Szabolcsot akarta indítani a körzetben. Ezt jelezték is az Együtt politikusának, aki január 2-án azt felelte: nem tudja vállalni az indulást az MSZP és a Párbeszéd színeiben, csak az Együtt logója alatt.

Kunhalmi azt mondta az Indexnek, hogy ezek után nem tud mit tenni az MSZP, a választási törvény szerint saját logóval kell jelöltet indítani, így kerestek saját jelöltet, ő lett Bangóné Borbély Ildikó.

– Természetesen ha az Együtt nem utasítja el továbbra is a közös listát és a közös jelölteket, újra kinyílik a lehetőség Szabó Szabolcs számára is – mondta Kunhalmi.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

  Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

  A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban.

 • A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok 43 százaléka szerint a Jobbik a leginkább rasszista, 33 százaléka szerint a leginkább antiszemita és 28 százaléka szerint a legradikálisabb párt Magyarországon – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet szerdán az MTI-vel.

 • EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  Több, a demokráciával foglalkozó szervezetet ért hackertámadás a tavalyi év utolsó hónapjaiban, ezért a Microsoft 12 európai országban elérhetővé teszi AccountGuard nevű kiberbiztonsági szolgáltatását az európai parlamenti választások előtt – tudatta szerdán a vállalat ügyfélbiztonsági és -bizalmi alelnöke, Tom Burt.

 • Idén is lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra

  Idén is lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra

  Jövő hét keddtől jelentkezhetnek az iskolarendszerű egészségügyi szakképzést nyújtó középfokú intézmények nappali tagozatos tanulói az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.