EUR: 321,01 Ft
CHF: 282,38 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb

Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának, és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni. 

– Ha a szoptatásról olvasunk, valahogy mindig olyan csodálatos képeket láthatunk illusztrációként – kezdte a közösségi oldalán Czippán Anett a Fem3 Cafe műsorvezetője.
– Meghittség és szeretet árad ezekből a fotókból. Arról olvasunk, azt halljuk, hogy ez fantasztikus dolog. Fontos az anyatej, meg az a földöntúli kapcsolat, ami ilyenkor egy édesanya és gyermeke között kialakul. Így is készülünk rá. Nos, én megtapasztaltam, hogy sajnos a valóságban sokaknál másképp alakul. Szúró, égető fájdalom, sebek és mellgyulladások. Amelyekről nyíltan sose beszélünk. Én úgy döntöttem, posztolok egy valós képet, ami lehet, hogy sokak szemében visszatetszést kelt, de ha kell, elsőként felvállalom, hogy bizony a szoptatás őrületesen fáj. Ez ilyen, nincs mit tenni, ki kell tartani. Nehéz az etetés, de mindent megteszek, hogy anyatejjel tápláljam a gyermekemet, akármit kibírok, mert szeretném én is átélni a csodát, amiről sok anya mesél – fogalmazta meg a műsorvezető, aki aztán azt mondta a Lokál Extrának, hogy szeretett volna erőt adni azoknak az édesanyáknak, akik hasonló kínokat élnek át. Tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül.
– Rengeteg üzenetet kaptam, miután kitettem ezt a fotót. Az anyukák elmesélték saját tapasztalatukat, és igazából ez nekem is sokat segített. Nemcsak ők, de én is tudom, hogy nem vagyok egyedül. Kétóránként szoptatom a picit, és minden alkalommal elképesztő fájdalommal jár. A kórházban kérdeztem, hogy ez meddig fog tartani, de a nővér nem szeretett volna elkeseríteni. Persze vannak anyukák, akiknek semmivel nincs bajuk, nem fájdalmas a szoptatás, és a testük is tökéletes nem sokkal a szülés után, nálam azonban nem így van. A hatéves fiammal más volt a helyzet, mert őt nem igazán tudtam etetni, ezért ez a helyzet számomra is új. A posztommal ugyanakkor nem panaszkodni akartam, hanem megmutatni, hogy nem minden olyan rózsaszín és csodálatos, mint azt sokan gondolják. Egyébként tanácsadó segítségét is igénybe vettem és másnak is javaslom. – mondta Anett, akinek óriási segítség a párja, a családja, de leginkább a hatéves Olivér.


– Minden tiszteletem azoké, akik egyszerre több gyereket nevelnek. Nem tudom elképzelni, hogy milyen lenne most esetleg egy kis totyogóssal a pici mellett. Oli nagyon kis megértő, de nem akarom, hogy úgy érezze, rá most sokkal kevesebb figyelem jut. Örülök annak is, hogy most sokkal rutinosabb vagyok. Már nem pánikolok, igaz, most meg kétfelé kell figyelnem. De a nehézségek ellenére semmire sem cserélném ezt el.

Czippán megmutatta, hogy mennyire fájdalmas a szoptatás

Fotó: TV2

Czippán Anett és kisfia, Oli (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.