EUR: 311,39 Ft
CHF: 266,04 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Belföld

DNS-e buktatta le Tompa Eszter gyilkosát

Egy bűnügyi helyszínelő szakmai bravúrjának köszönhetően leplezték le tizennégy évvel az eset után Tompa Eszter gyilkosát. 2003-ban ugyanis még nem volt kötelező DNS-vizsgálat vagy nyilvántartó rendszer, Koós András rendőrtiszt mégis elvégeztette a tesztet, így került horogra tavaly S. Attila.

– Akkoriban még eszközeink sem voltak DNS-minta vételére. Néhány kolléga elment a közeli gyógyszertárba, vásároltak sóoldatot, steril gézt és beszereztek hurkapálcát is. Ezekkel az eszközökkel vettük le a gyilkos DNS-mintáját – emlékezett a Lokálnak Koós András, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának volt vezetője. A nyugállományú alezredest az év végén a Magyar Bűnüldözők Szövetsége tüntette ki.
– Emlékszem, a fiatal lányt rövid sortban és blúzban találták meg. Voltak a testén különböző úgynevezett megragadási pontok, ahol a tettes minden bizonnyal hozzáért. Ezekről és a gyilkos eszközről, egy bálakötöző zsinegről nyertünk mintákat – emlékezett vissza a hírhedt gyilkosság részleteire az exzsaru, aki hozzátette: miután hosszú évekkel később az elkövető DNS-ét bevitték az adatbázisba, már csak várni kellett.
Az idő a zsaruknak dolgozott. Egy kutyalopási ügy miatt meggyanúsították S. Attilát, akitől DNS-t is vettek. Mintája bekerült a rendszerbe, a komputer pedig hamarosan egyezést mutatott. Így kattanhatott a bilincs a fiatal, életvidám felszolgálólány gyilkosának csuklóján.

Fotó: Bertleff András/Kisalföld


Ismert: 2003. szeptember 22-én, a Győr melletti Sashegypusztán gyilkolták meg a 22 éves Tompa Esztert. A rejtélyes gyilkosság sokáig lázban tartotta az országot, de a tettes nem került elő. Egészen tavaly januárig, amikor kiderült, hogy az esettel a 36 éves gönyűi S. Attila gyanúsítható. A férfi beismerő vallomást tett, e szerint akkoriban előfordult, hogy gázolajat lopott. Egy ilyen útja során gázolta el a bicikliző Tompa Esztert. S. Attila pánikba esett, a halottnak vélt lányt kocsija csomagtartójába tette, majd elhajtott. Amikor kiemelte áldozatát, kiderült, hogy még él, így S. Attila egy bálázózsineggel megfojtotta.
S. Attila ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség még karácsony előtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amellyel zsarolhatja a DK-t és szocialistákat – nyilatkozta Budai Gyula fideszes képviselő, aki arra vár választ a baloldali pártoktól, mivel tartja sakkban Gyurcsányt és az MSZP-t a “baloldal pénztárnoka”, ami miatt mindenképpen ki akarják hozatni a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt ügyvédet a börtönből.

 • Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk föl soha – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Országház előtt több százezer ember előtt megtartott március 15-i ünnepi beszédében.

 • Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Összeköt bennünket, hogy magyarok vagyunk, hogy ehhez a földhöz kötődünk, ezt a hazát szeretjük, és azt szeretnénk, ha ez a haza ilyen is maradna, ezért április 8-án sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap délután a Bács-Kiskun megyei Solton.