2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Külföld

Döbbenetes! Kitetováltatta macskája mellkasát

Nyomozást indítottak egy ukrán szépség ellen, akit azzal vádolnak, hogy tetoválást varratott kanadai szőrtelen macskájára, mert így akarta még divatosabbá tenni házi kedvencét. Az internet népe fellázadt.

Megdöbbentő képet kerültek fel Elena Ivanickaya, ukrán testépítő Instagram-oldalára. Ivanickaya ugyanis úgy döntött, hogy mennyire menő lenne már, ha az amúgy szőrtelen szfinx macskája mellkasára egy finom kis tetoválást varratna. Az ukrán rendőrség természetes állatkínzás vádjával nyomozást indított.


Fotó: Instagram

 

Az ukrajnai Csernyihiv városában élő hölgy a kész tetkót meg is osztotta a közösségi-oldalán. A fotókon jól látszik, hogy a szerencsétlenül járt macska mellén egy egyiptomi, szárnyas istenre emlékeztető szimbólum került fel. Az is látszik a fotókon, hogy a cicát keményen benyugtatózták a művelet előtt, hogy még véletlenül se ficánkoljon a tintázás közben.

Fotó: Instagram

 

Fotó: Instagram

 

Abban a pillanatban, hogy a képek felkerültek az internetre a nő követői kiakadtak és azzal vádolták meg, hogy kínozza macskáját.


– Jobb lenne, ha a homlokára tetováltatná valaki azt, hogy „idióta” és eltörné az újait, mert így megkínozta a szerencsétlen macskát – írta a felháborodott Inna Milovanova. Egy másik követő szerint nem szabad egy élőlényt játékszerként kezelni.

Ivanickaya természetesen ahelyett, hogy elnézést kért volna hirtelen támadásba lendült és közölte, hogy a macska – amelynek egyénként saját Instagram-profilja van – minden nap friss kagylót eszik és sokkal jobb az élete, mint a nyafogóknak. Azt is közölte, hogy a macskát nem bántották.

– Ennek a macskának sokkal jobb élete van, mint nektek. Nem ivartalanítottam, mert szerintem az lenne az igazi állatkínzás. Mielőtt elvittem a tetováló művészhez beszéltem egy állatorvossal, aki szerint semmi kivetnivaló nincs tettemben, és el is kísért a tetoválószalonba, tehát mindent kézben tartottunk – fogalmazott Ivanickaya. Hozzátéve, hogy a tetkó 1-2 milliméterrel a bőr alá került, és nem érzett semmilyen fájdalmat.

Fotó: Instagram

 

Hiába a magyarázkodás a modell ellen állatkínzás vádja miatt nyomozás folyik.

– Ha kiderül, hogy bántalmazták az állatok, akkor büntetőügyi eljárást kezdeményezünk az elkövető ellen – közölte szűkszavúan Natalia Chovpylo, a rendőrség szóvivője

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.