2018. november 16., péntek
Ödön

Külföld

Egyre nő a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában

Egyre nagyobb gondot jelent az illegális bevándorlás a 2015-ös menekülthullám idején még félreeső országnak számító Bosznia-Hercegovinában – írta az APA osztrák hírügynökség szerdán.

Hivatalos adatok szerint január 1. és 26. között 187 migránst állítottak elő a hatóságok. Többségüket a montenegrói és a szerb határ közelében fogták el.


Kedden 15 líbiai és tunéziai migránst vettek őrizetbe a kelet-boszniai határrégióban található Zvornikban és Bratunacban. Egy nappal korábban 16 afganisztáni és pakisztáni állampolgárt fogtak el Visegrad határvárosban.

2017 végén és 2018 elején legalább 210, illegális határátlépésre készülő embert tartóztattak fel a boszniai hatóságok. Tavaly 735 migránst fogtak el Bosznia-Hercegovinában.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újságíró-gyilkosság: A szaúdi ügyészség halálbüntetést kér öt vádlottra

    Újságíró-gyilkosság: A szaúdi ügyészség halálbüntetést kér öt vádlottra

    A szaúdi ügyészség halálbüntetést kért csütörtökön öt vádlottra az ország isztambuli főkonzulátusán október elején meggyilkolt Dzsamál Hasogdzsi halála miatti büntetőperben, az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma pedig szankciókkal sújtott tizenhét szaúdi állampolgárt a kormánykritikus újságíró halála ügyében játszott szerepükért.

  • A nap képe: Lebegő piac

    A nap képe: Lebegő piac

    Színes hajókat erősítenek össze jó szorosan a dél-kalimantáni város, Lok Baintan úszó piacán. A Borneó szigetének indonéz részén található településen a legtöbben így árulják a kézzel szedett gyümölcsöket és zöldségeket.