EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Sport

Ez sem volt elég az újpesti játékosnak

Nem tudott megegyezni nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról Windecker József az Újpesttel. A klub egy közleményben reagált – hazai viszonylatokban meglepő őszinteséggel – a tárgyalások kudarcba fulladásáról.

Mint ismeretes, Windecker József, az Újpest középpályása nem utazott el a csapattal a törökországi edzőtáborba, és természetesen el is indultak a találgatások a 25 éves játékos jövőjével kapcsolatban. Az Újpest hétfő este adott ki közleményt, amelyben pontról pontra leírják, hogy mit ajánlottak a játékosnak, ami a hazai viszonyok között meglepő és talán nem is kifejezetten korrekt a futballistával szemben.


– Hatos számú játékosunknak a további együttműködés reményében havi nettó kétmillió forint feletti alapfizetést, lakást, kocsihasználatot és étkezést ajánlva szerettük volna meghosszabbítani a június végén lejáró kontraktusát, ezt Windecker József nem fogadta el – írják. Hozzátették, hogy a kereseti összeg mellett prémiumok formájában még több pénzt kapna, és év végi bónuszt is utalnának neki. Ezzel a fizetéssel egyébként a csapat legjobban fizetett játékosai közé lépett volna.

A szegedi születésű középpályás az elutasítást azzal az úgynevezett magyar szabállyal indokolta, miszerint nélküle a csapat nem tudja az MLSZ által ajánlott törekvési elvet tartani. Windecker az őszi szezonban a 19-ből 18 bajnoki mérkőzést játszott és két gólt szerzett.

Windeckerért egyébként a hírek szerint a Puskás Akadémia érdeklődik, a Transfermarkt számításai szerint a védő 400 ezer eurót (124 millió forint) ér. Az Újpest a közleményben azt is kijelenti, hogy „nem gördítene akadályt” esetleges távozása elé.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Marco Rossi: Hat pont megszerzése a cél

  Marco Rossi: Hat pont megszerzése a cél

  A magyar labdarúgó-válogatott számára hat pont megszerzése a cél utolsó két Nemzetek Ligája-mérkőzésén – hangsúlyozta Marco Rossi szövetségi kapitány Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatójá.

 • Higuaín elnézést kért piros lapjáért

  Higuaín elnézést kért piros lapjáért

  Gonzalo Higuaín elnézést kért klubjától, az AC Milantól, a csapat szurkolóitól és edzőjétől, Gennaro Gattusótól, valamint a meccs bírójától, amiért vasárnap este kiállíttatta magát a Juventus elleni, 2-0-ás vereséggel zárult rangadó hajrájában az olasz labdarúgó Serie A 12.

 • Lengyelországban vendégeskedtek legjobb kick-boxosaink

  Lengyelországban vendégeskedtek legjobb kick-boxosaink

  A hazaiak legjobbjaival mérkőzött meg Lengyelországban a magyar kick-light válogatott. A Kartuzy városában rendezett kick-box gálán összességében 5-4-es hazai siker született, de a magyar versenyzők is nagyszerűen küzdöttek és a megmérettetés néhányuk számára jó erőpróba volt a hónap közepén sorra kerülő Európa-bajnokság előtt – olvasható a misportunk.