EUR: 321,51 Ft
CHF: 283,69 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld

Ezt reagálta Vona muszlimos videóira egy jobbikos

Reagált egy jobbikos képviselő arra a botrányra ami a napokban Vona Gábor körül zajlott. Mint ismert a Jobbik elnökéről több olyan videó is nyilvánosságra került, amiből az derül ki, hogy igen jó barátságot ápol az iszlám vallással.

Mint arról beszámoltunk, a leghírhedtebb, korábban terrorcselekmények elkövetésével vádolt szélsőjobboldali szervezet, a Szürke Farkasok tagjaként ünnepelték török fiatalok Vona Gábor Jobbik-elnököt azon a videón, amelyet a Mandiner hozott nyilvánosságra.


 

Ezen kívül is több hasonló videó látott napvilágot a Jobbik elnökéről. Az egyiken a Jobbik-vezér úgy fogalmaz: „a globalizmus sötétségében ma számomra az iszlám az utolsó fénysugár”. A hirado.hu pedig 2011-es önéletrajzi könyvéből idézett, ahol Vona az iszlámot „az emberiség utolsó védőbástyájának” nevezte.

A botrány akkor robbant ki, amikor Vona Gáborról szintén a mandiner.hu hozott nyilvánosságra egy megdöbbentő felvételt amelyben a  Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt, török nyelven tesz hitet Allah mellett.


Minderre Hegedűs Lorántné a Jobbik országgyűlési képviselője szerdán reagált. Amikor megkérdezték arról, hogy Vona Gábor korábbi törökországi látogatásán azt vetette fel, kilépne az unióból. Úgy reagált: a Jobbiknak e tekintetben már változott az álláspontja, a pártelnök beszéde egy olyan történelmi helyzetben hangzott el, amikor az unió és az Európai Bizottság “nagyon keményen betámadta Magyarországot”. Most történelmi lehetőség nyílt arra, hogy a bérunió révén az unió egész struktúráját meg lehessen változtatni és érdemben a magyar emberek javára felhasználni – fejtette ki.

Faggatták a párt iszlámhoz fűződő viszonyáról is, amire válaszul visszautasította, hogy Vona Gábor Allahot dicsőítette volna. Ez nyilvánvaló félrefordítás és rosszindulatú félremagyarázás – jelentette ki, megjegyezve: a pártelnök számtalanszor vallott arról, hogy gyakorló keresztény ember, ezt senki ne vonja kétségbe.

Arra a felvetésre pedig, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye lenne-e, azt felelte: a Jobbik elnöke a globalizmus vonatkozásában mondta ezt, mintegy értéket felmutatva abban a tekintetben, hogy ezek az államok milyen példamutatóan tudnak viselkedni.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Megszűnt az útlezárás a 6-os főúton

  Megszűnt az útlezárás a 6-os főúton

  Megszűnt az útlezárás a 6-os főúton a Fejér megyei Kulcsnál, ahol szerda délelőtt összeütközött két személyautó – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

 • Szomszédait kukkolta és videózta a perverz

  Szomszédait kukkolta és videózta a perverz

  A Tatabányai Járásbíróság 220 ezer forint pénzbüntetésre ítélt egy leányvári férfit, aki titokban videofelvételeket készített a szomszéd ház fürdőszobájában tisztálkodó nőkről – tájékoztatta a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerdán az MTI-t.

 • 40 milliárd forintra pályázhatnak fiatalok és álláskeresők

  40 milliárd forintra pályázhatnak fiatalok és álláskeresők

  Mintegy negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a 30 év alatti fiatalok és a 30 év feletti álláskeresők, egyenként 4,5 millió forint támogatást kaphatnak új vállalkozásuk elindításra – mondta Bodó Sándor államtitkár Budapesten sajtótájékoztatón szerdán a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint.