EUR: 322,98 Ft
CHF: 283,56 Ft
2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Belföld

Fidesz: A választás tétje, hogy megvédhetők-e a munkahelyek

Rekord alacsony a munkanélküliség és rekord magas a foglalkoztatás – mutatott rá a legfrissebb statisztikákra hivatkozva Halász János, a Fidesz frakciószóvivője, aki az M1 aktuális csatornának nyilatkozva a választás egyik tétjének nevezte, hogy megvédhetők-e a munkahelyek.

A frakcióvezető-helyettes szerdán közölte: a baloldalon ugyanazok készülődnek, akik kormányzásuk alatt tönkretették a magyar gazdaságot és megduplázták a munkanélküliséget.


Mint fogalmazott, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, egykori miniszterelnök és a szocialisták “világéletükben a külföldi gazdasági érdekeket és a multikat szolgálták”. Az ő érdekeik szerint leépítették a hazai vállalkozásokat és ezzel veszélybe sodorták a magyar munkahelyeket.

Agyonadóztatták a munkavállalókat és a munkaadókat, megalázóan alacsony béreket fizettek a dolgozóknak, a közszférában is csökkentették a béreket, és sokaknak inkább adtak segélyt, mint munkát – fogalmazott. A balliberális kormányzás alatt megduplázódott a munkanélküliség, leépítések voltak a vállalkozásoknál, de az egészségügyi dolgozók vagy a pedagógusok körében is.


Az ellenzéki pártok az elért eredmények ellenére kezdettől támadják a kormány gazdaság- és foglalkoztatáspolitikáját – folytatta -, ha rajtuk múlna, visszatérnének ugyanahhoz a szélsőséges gazdaságpolitikához, amivel egyszer már tönkretették az országot.

A Fidesz kormányzása óta ugyanakkor a segélyeket felváltotta a munka, a munkanélküliség 12 százalékról 3,8 százalékra csökkent, amellyel egész Európában élen járunk – mutatott rá. Soha ennyien nem dolgoztak még az országban: 4 millió 447 ezren, vagyis 740 ezerrel többen, mint 2010-ben – ismertette, hangsúlyozva: a fiatalok munkanélküliségi rátája 30-ról 10 százalékra csökkent, miközben a diplomás munkanélküliség eltűnt.

Ma már abban is biztos lehet mindenki, hogy aki dolgozik, előbbre is tud lépni, egyre jobban megéri dolgozni, mert csökkennek az adók és nőnek a bérek – mondta, hozzátéve: a minimálbér és a szakmunkás minimálbér soha nem látott mértékben emelkedik, miközben csökkennek a vállalkozások munkát terhelő adói, és a közszférában is jelentős béremelések valósulnak meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 53 évesen hosszában úszta át a Balatont

  53 évesen hosszában úszta át a Balatont

  Zimányi András gondolt egyet, és egy olyan célt tűzött ki maga elé, amit még kevesen. Keresztbe már többen is sikeresen átúszták a Balatont, ám ő magasabbra emelte a lécet.

 • Horror áron lehet albérletet találni

  Horror áron lehet albérletet találni

  Jó ideje tart az ingatlanárak folyamatos emelkedése, Budapesten már csak elképesztően drágán lehet lakást kivenni. Rossz hír ez az egyetemistáknak, akik a nemrég kihirdetett felvételi ponthatárok után albérletkeresésbe kezdtek.

 • Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontját adták át a hétvégén Szilvásváradon a Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként.

 • Szél Bernadett mindenről lemondott

  Szél Bernadett mindenről lemondott

  A párt társelnöki tisztjéről és az LMP parlamenti képviselőcsoportjának vezetéséről is lemondott Szél Bernadett – értesült a borsod24.