EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Belföld

Fidesz: Az LMP Soros zsebében van, ezért támadja a nemzeti konzultációt

A Fidesz szerint az LMP “Soros zsebében van”, ezért támadja Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke még mindig a “Soros-tervről” zajlott nemzeti konzultációt.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az LMP-sek el akarják hitelteleníteni a konzultáció eredményét, “hiszen ők is látják: a magyarok egyértelműen elutasítják a Soros-tervet”, nem akarnak kötelező kvótát.


A magyar emberek hallani sem akarnak évi egymillió migráns Európába telepítéséről, és arról sem, hogy a migrációval megváltoztassák a kontinens kultúráját – hangsúlyozta.

A szóvivő szerint az LMP “a Soros-birodalom érdekeinek egyik leghangosabb képviselője lett Magyarországon”, és a párt nyíltan szembemegy a magyarok akaratával. Hadházy Ákos a nemzeti konzultáció ideje alatt folyamatosan megkérdőjelezte a “Soros-tervet”, magát a konzultációt, a részvételi adatokat, majd az eredményt, ami “Soros György és a bevándorláspárti brüsszeli erők érdekét szolgálta” – fogalmazott, úgy értékelve, hogy ezzel “belerúgnak” a konzultáció több mint 2,3 millió résztvevőjébe.


Halász János azt is mondta, hogy az LMP a magyar Országgyűlésben és az Európai Parlamentben egyaránt a “Soros-terv” végrehajtása mellett áll.

“Figyelemreméltónak” nevezte továbbá, hogy az LMP másik társelnöke, Szél Bernadett “sorra találkozott Soros megbízható szövetségeseivel”.

“Az LMP Soros zsebében van, mindez azonban talán nem is olyan meglepő azok után, hogy Szél Bernadett maga is egy Soros által támogatott, migránspárti szervezetnél dolgozott korábban” – zárta szavait a politikus.

A Jobbikra kiszabott számvevőszéki bírságot firtató kérdésekre Halász János úgy fogalmazott: a Jobbik az Állami Számvevőszékben (ÁSZ) keresi a hibát. Azonban “azt javaslom, hogy a Jobbik ne az ÁSZ-ban keresse a hibát, hanem saját magában, hiszen ezt az egész ügyet Vona Gábor és Simicska közösen bénázta el” – mondta a Fidesz-frakció szóvivője, hozzátéve: a törvényeket a Jobbiknak is be kell tartania.

Arra a kérdésre, hogy jó-e a Fidesznek az ellenzék “ellehetetlenülése”, a kormánypárti képviselő úgy reagált: a Fidesz az emberekre, nem pedig az ellenzékre figyel, amely “csak a pénzt és a hatalmat akarja”.

Reagáltatták arra a szocialista álláspontra is, amely szerint a KDNP-s Rétvári Bence közelmúltbeli váci krumpliosztása felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját. Erre Halász János azt válaszolta: hazug vádról van szó, Rétvári Bence minden törvényt betartott.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szavazhatunk két hét múlva!

  Így szavazhatunk két hét múlva!

  Két hét múlva, április 8-án több mint nyolcmillió választópolgár szavazhat az országgyűlési képviselők választásán. A választók voksaikat több mint tízezer hazai szavazókörben és 118 külképviseleten személyesen adhatják le, a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezők pedig levélben szavazhatnak.

 • Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz, miként Juhász Péter is nyilvánvalóan ezért volt kénytelen visszalépni a képviselő-jelöltségtől – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Budapest Belváros kormánypárti képviselőjelöltje szombaton Budapesten a sajtónak.

 • A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  Vonát Ózdon is ellentüntetők hada várta. Müezzin szólamokkal és molinóval várták az amúgy jobbikos, egy női alkalmazottját anális szexuális zaklatással fenyegető polgármester – Janiczak Dávid – által vezetett városban, az elmúlt időszakban számos korrupciós botránnyal érintett Jobbik elnökét.

 • Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat; az átállítással áram, egyúttal évi 4-5 milliárd forint takarítható meg – hívta fel a figyelmet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.