EUR: 311,33 Ft
CHF: 265,98 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Belföld

Fityiszt mutatott az LMP a Jobbiknak

Tovább kelleti magát a Jobbik, és már azzal az LMP-vel is összesimulna, amely pártot korábban Vona Gáborék belvárosi úri fiúk gyülekezetének tartottak. A zöldek nem kérnek Simicska Lajos csicskapártjából.

Alakul a választásokra a Szél–Vona-paktum – írta meg a Magyar Idők. A Jobbik, amely cukisodásával rengeteg korábbi hívét elvesztette, lassan bármire képes, hogy a hatalom közelébe kerülhessen. Már a lehetséges választási együttműködésről is tárgyalna az LMP-vel, holott korábban ezt kizárták. A két párt viszonya néhány éve még kifejezetten ellenséges volt, Vona Gáborék  ultraliberális alakulatnak nevezték az ­LMP-t, amelyet semmivel sem tartottak jobbnak az SZDSZ-nél.

Fotó: Lokál

 

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője minapi sajtótájékoztatóján már arról beszélt, hogy míg az MSZP-vel és a DK-val sehol nem támogatnak egyetlen közös választási jelöltet sem, a Momentummal és az LMP-vel készek tárgyalni. Így akár már a választásokat megelőzően létrejöhet a szövetség a Jobbik és az LMP között.

Pedig 2011-ben a jobbikosok még nem tartották túl sokra az LMP-t. Vona Gábor az egykori Barikád című hetilapban így írt a pártról: „…lassan kezdenek ráébredni, hogy nyálas, belső-pesti politikájukkal nemigen rúghatnak labdába, de megfelelő kreativitás, ötlet és legfőképpen igazi felelősségtudat híján nem találtak mást a hátizsákjukban, mint az SZDSZ lerágott csontjait”.

A Magyar Idők megkérdezte a jobbikos Szilágyi Györgyöt, ma is úgy véli-e, hogy az LMP „belvárosi úri fiúk gyüleke­zete”, és kikre gondolt, amikor korábban azt mondta, hogy „ezeknek ugyanazok az uraik”, mint az SZDSZ-nek, de Szilágyi nem kívánt válaszolni.

Az LMP egyébként nem kér Simicska Lajos csicskapártjából: Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője azt kö­zölte, hogy továbbra is készek együttműködni minden olyan párttal, amely a „korszakváltásban” érdekelt. Ugyanakkor a Jobbikot jelenleg nem tartják ilyen pártnak, és mindaddig nem is fogják, amíg nem tisztázza „súlyos identitásválságát”, vagyis azt, hogy „kik is ők valójában, és mit akarnak”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amellyel zsarolhatja a DK-t és szocialistákat – nyilatkozta Budai Gyula fideszes képviselő, aki arra vár választ a baloldali pártoktól, mivel tartja sakkban Gyurcsányt és az MSZP-t a “baloldal pénztárnoka”, ami miatt mindenképpen ki akarják hozatni a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt ügyvédet a börtönből.

 • Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk föl soha – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Országház előtt több százezer ember előtt megtartott március 15-i ünnepi beszédében.

 • Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Összeköt bennünket, hogy magyarok vagyunk, hogy ehhez a földhöz kötődünk, ezt a hazát szeretjük, és azt szeretnénk, ha ez a haza ilyen is maradna, ezért április 8-án sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap délután a Bács-Kiskun megyei Solton.