2018. február 21., szerda
Eleonóra

Belföld

Hivatalos: Átnevezik a 3-as metró állomásait

Az M3-as metróvonal négy állomásának megváltozik a neve – erősítette meg a Lokálnak az eddigi sajtóinformációkat a Fővárosi Önkormányzat.

Négy állomás neve is megváltozik az M3-as metrófelújítás befejezésének idejére. Lapunkban már bemutattuk a megújuló állomások látványterveit, amelyekből kiderült: az Árpád híd elnevezés helyett gyakorolhatjuk a Göncz Árpád Városközpont elnevezést, míg az Újpest-Városkapu helyett Újpest vasútállomás lesz majd olvasható.


Az Árpád híd megálló Göncz Árpádról elnevezését a kerület kezdeményezte Fotó: m3felujitas.hu

A Fővárosi Önkormányzat pénteken tájékoztatta lapunkat, hogy mivel a metrófelújítás során cserélik az állomások tájékoztató elemeit, így most nyílt lehetőség a legkönnyebben és legolcsóbban – tehát pluszköltségek nélkül – megváltoztatni az állomások nevét. Márpedig a főváros közlekedési koncepciója erősíteni kívánja a vasúti közlekedés népszerűségét, ezért a jelentős vasúti kapcsolattal rendelkező állomások nevébe (Újpest-Városkapu, Kőbánya-Kispest) bekerül a vasútállomás kifejezés. Ugyanakkor egy több évtizedes helyesírási hibát is kijavítanak, mivel az Újpest-Központ megállót megfosztják az indokolatlanul ráaggatott nagybetűtől, így a jövőben Újpest-központként lesz olvasható a felirat.

Ugyanakkor a XIII. kerületi polgármester kezdeményezte, hogy az Árpád híd lábánál kijelölt Göncz Árpád Városközpont nevét viselje majd az ottani metrómegálló, így az Árpád híd elnevezéstől elköszönhetnek az utasok.

A 3-as metró megváltozott állomásnevei:

 

Régi állomásnévÚj állomásnév
Árpád hídGöncz Árpád Városközpont
Kőbánya-KispestKőbánya-Kispest vasútállomás
Újpest-VároskapuÚjpest vasútállomás
Újpest-KözpontÚjpest-központ
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Luxus nélkül él a lottómilliomos

  Luxus nélkül él a lottómilliomos

  Vége a fényűzésnek, luxus nélkül él az Andraschek házaspár. A hajléktalanból lett lottómilliomos família mára már hétköznapi életet él, és minden fillér kiadásra odafigyel.

 • Felfüggesztették a kutyába bokszoló rendőrt

  Felfüggesztették a kutyába bokszoló rendőrt

  Felfüggesztették szolgálati beosztásából azt a rendőrt, aki brutálisan bánt egy kutyával. Az erről szóló videó, melyet Dányban vettek fel, hétfőn került ki a legnagyobb közösségi oldalra, és tegnap délutánig már több mint százezren látták.

 • Évi tízezer migránst erőltetne ránk Brüsszel

  Évi tízezer migránst erőltetne ránk Brüsszel

  Több mint tízezer migránst kellene befogadnia Magyarországnak évente egy új európai szakértői javaslat alapján. Ráadásul válsághelyzet esetén kötelezővé válna a migráció terhe alatt álló államok “megsegítése”, ami gyakorlatilag tömeges menekült áradatot jelentene hazánknak.