2018. március 21., szerda
Benedek

Sport

Hosszú Katinka: Senki nem tud helyetted dönteni

Idén is elviszi a show-t az Év Sportolója-gálán a Shane Tusup, Hosszú Katinka páros. Igaz, ezúttal nem sikereik, inkább „megjelenésük” miatt kerülnek reflektorfénybe, azazhogy együtt vagy külön érkeznek, illetve egyáltalán eljönnek-e a csütörtöki rendezvényre. 

Az álompárról kialakított idilli kép töredezik: decemberben még csak arról cikkeztek a lapok, hogy az edző kiújult migrénje miatt nem kísérte el párját a koppenhágai Európa-bajnokságra, majd kiderült, hogy kapcsolatuk válságba jutott. Olyannyira, hogy Katinkát Iron Aquatics-beli klubtársa, a komolyabb eredményeknek híján lévő Dudás Dániel kísérte el Floridába, és férjével azóta is jobbára a Facebookon keresztül üzengetnek, jeleznek egymásnak.
Shane a hétvégén édesanyjával Bécsben járt, míg a háromszoros olimpiai bajnok úszó ezt írta a Facebookon egy minapi edzésen készült kép mellé: „Csak Te tudhatod, mit akarsz, ezt senki nem tudja majd helyetted eldönteni…”
Nagy kérdés, ki lesz, ki lehet Hosszú Katinka edzője, ha tartós a mosolyszünet közöttük. A profi színvonalú úszás elképzelhetetlen edző, sőt edzői csapat nélkül, hiszen kell az állandó visszajelzés. Előbb tisztázni kellene, mi az, ami elválasztja őket, és mi az, ami összeköti, csak úgy lehet és érdemes folytatni a közös munkát. S persze azt is, hogy az Iron Lady „brand” fennmaradhat-e Shane nélkül. Az amerikai szakembernek jelenleg nyilván nagyobb szüksége van az Iron Ladyre, mint fordítva. Katinka nélkül alighanem jóval többet kell fizetni a vízfelületért, és kimondva-kimondatlanul az ő csapatuknak készül a majdani csillebérci úszóközpont.
További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Leekens templomba viszi a válogatottat

  Leekens templomba viszi a válogatottat

  Két barátságos meccs előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott. Pénteken a kazahok, jövő kedden pedig a skótok ellen lép pályára Georges Leekens csapata.

 • Neymar: Legyen tánc!

  Neymar: Legyen tánc!

  Tudjuk, hogy Neymar épp Brazíliában lábadozik műtétje után, de a brazil klasszis még fél lábon is képes elmenni egy jó buliba, ha a helyzet úgy hozza.

 • Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolin Sándor ezüstérmet szerzett  a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-vb zárónapján összetettben. A legjobb nyolcat felvonultató 3000 méteres szuperdöntőben a szerencse is mellészegődött, hiszen a hajrában összeakadt a két esélyesebb dél-koreai, egyikük utolsó lett, másikukat pedig kizárták.

 • Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Cristiano Ronaldo megszerezte karrierje 50. mesterhármasát a Girona ellen 6-3-ra megnyert bajnoki mérkőzésen. Ami a számokat illeti: 34-et szerzett a La Ligában, 7-et a Bajnokok Ligájában, 4-et vb-selejtezőkön, 2-öt a Király Kupában és egyet-egyet a Premier League-ben, a Klub vb-n, illetve az Eb-selejtezőkön.