2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Sport

Hosszú Katinka: Senki nem tud helyetted dönteni

Idén is elviszi a show-t az Év Sportolója-gálán a Shane Tusup, Hosszú Katinka páros. Igaz, ezúttal nem sikereik, inkább „megjelenésük” miatt kerülnek reflektorfénybe, azazhogy együtt vagy külön érkeznek, illetve egyáltalán eljönnek-e a csütörtöki rendezvényre. 

Az álompárról kialakított idilli kép töredezik: decemberben még csak arról cikkeztek a lapok, hogy az edző kiújult migrénje miatt nem kísérte el párját a koppenhágai Európa-bajnokságra, majd kiderült, hogy kapcsolatuk válságba jutott. Olyannyira, hogy Katinkát Iron Aquatics-beli klubtársa, a komolyabb eredményeknek híján lévő Dudás Dániel kísérte el Floridába, és férjével azóta is jobbára a Facebookon keresztül üzengetnek, jeleznek egymásnak.
Shane a hétvégén édesanyjával Bécsben járt, míg a háromszoros olimpiai bajnok úszó ezt írta a Facebookon egy minapi edzésen készült kép mellé: „Csak Te tudhatod, mit akarsz, ezt senki nem tudja majd helyetted eldönteni…”
Nagy kérdés, ki lesz, ki lehet Hosszú Katinka edzője, ha tartós a mosolyszünet közöttük. A profi színvonalú úszás elképzelhetetlen edző, sőt edzői csapat nélkül, hiszen kell az állandó visszajelzés. Előbb tisztázni kellene, mi az, ami elválasztja őket, és mi az, ami összeköti, csak úgy lehet és érdemes folytatni a közös munkát. S persze azt is, hogy az Iron Lady „brand” fennmaradhat-e Shane nélkül. Az amerikai szakembernek jelenleg nyilván nagyobb szüksége van az Iron Ladyre, mint fordítva. Katinka nélkül alighanem jóval többet kell fizetni a vízfelületért, és kimondva-kimondatlanul az ő csapatuknak készül a majdani csillebérci úszóközpont.
További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek