2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Húszmilliós kártérítése ellenére segélyen él

Hiába kapott húszmilliós kártérítést, manapság mégis segélyre szorul Burka Ferenc. A férfit korábban gyilkossággal vádolták, nemrég pedig egy súlyos baleset érte.

Burka Ferenc nevét akkor ismerte meg az ország, amikor fiával nyereségvágyból elkövetett emberölésért 28-28 év fegyházbüntetésre ítélte őket a bíróság. Hat évet már leültek, amikor másodfokon bizonyíték hiányában mindkettőjüket felmentették. Apa és fia 20, illetve 25 millió forint kártalanítást kapott az államtól, csakhogy az emberölési ügyben perújrafelvétel indult, ismét bíróság elé álltak, és 12 év szabadságvesztésre ítélték őket. A másodfokú tárgyalását szabadlábon váró idősebb Burka Ferencet a minap elgázolta egy autó, ami után életveszélyes állapotban vitték a debreceni kórházba.


– Nemrég töltöttem be a hatvanadik életévemet, de ilyen kilátástalan helyzetben még sosem voltam. Szociális segélyért mentem a hivatalba, 22 ezer forintot kaptam, de nem tudtam örülni neki. Hazafelé az út szélén toltam a biciklimet, amikor hátulról egy autó elcsapott. Tizenöt métert repültem, csak másnap, a kórházban tértem magamhoz – kesergett a Lokálnak az újszentmargitai házában lábadozó férfi.

A gázoló megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, a hajdúnánási rendőrök vették észre az út mellett heverő férfit. Az orvosok ötórás életmentő műtét során acéllemezekkel rögzítették Burka törött csigolyáit. Három hétig ápolták a kórházban.


– Csoda, hogy életben maradtam, de azóta is iszonyú fájdalmaim vannak. Zsibbad a fejem, a karom, a lábam. Megsérült a szemem, húsz kilót fogytam, gyakran szédülök, le kell ülnöm, különben elesek. Úgy tudom, egy debreceni férfi volt a gázolóm, most majd az ő ügyében is járhatok a bíróságra – sorolta Burka.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

  Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

  Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Diaszpóra Tanács mellett még egy magas szintű fórumot sikerült életre hívni a diaszpórában élő magyaroknak a Hétvégi magyar iskolák találkozója című rendezvény részeként – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos.

 • Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

  Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

  A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban.

 • A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok 43 százaléka szerint a Jobbik a leginkább rasszista, 33 százaléka szerint a leginkább antiszemita és 28 százaléka szerint a legradikálisabb párt Magyarországon – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet szerdán az MTI-vel.

 • EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  Több, a demokráciával foglalkozó szervezetet ért hackertámadás a tavalyi év utolsó hónapjaiban, ezért a Microsoft 12 európai országban elérhetővé teszi AccountGuard nevű kiberbiztonsági szolgáltatását az európai parlamenti választások előtt – tudatta szerdán a vállalat ügyfélbiztonsági és -bizalmi alelnöke, Tom Burt.