EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Belföld

Húszmilliós kártérítése ellenére segélyen él

Hiába kapott húszmilliós kártérítést, manapság mégis segélyre szorul Burka Ferenc. A férfit korábban gyilkossággal vádolták, nemrég pedig egy súlyos baleset érte.

Burka Ferenc nevét akkor ismerte meg az ország, amikor fiával nyereségvágyból elkövetett emberölésért 28-28 év fegyházbüntetésre ítélte őket a bíróság. Hat évet már leültek, amikor másodfokon bizonyíték hiányában mindkettőjüket felmentették. Apa és fia 20, illetve 25 millió forint kártalanítást kapott az államtól, csakhogy az emberölési ügyben perújrafelvétel indult, ismét bíróság elé álltak, és 12 év szabadságvesztésre ítélték őket. A másodfokú tárgyalását szabadlábon váró idősebb Burka Ferencet a minap elgázolta egy autó, ami után életveszélyes állapotban vitték a debreceni kórházba.


– Nemrég töltöttem be a hatvanadik életévemet, de ilyen kilátástalan helyzetben még sosem voltam. Szociális segélyért mentem a hivatalba, 22 ezer forintot kaptam, de nem tudtam örülni neki. Hazafelé az út szélén toltam a biciklimet, amikor hátulról egy autó elcsapott. Tizenöt métert repültem, csak másnap, a kórházban tértem magamhoz – kesergett a Lokálnak az újszentmargitai házában lábadozó férfi.

A gázoló megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, a hajdúnánási rendőrök vették észre az út mellett heverő férfit. Az orvosok ötórás életmentő műtét során acéllemezekkel rögzítették Burka törött csigolyáit. Három hétig ápolták a kórházban.


– Csoda, hogy életben maradtam, de azóta is iszonyú fájdalmaim vannak. Zsibbad a fejem, a karom, a lábam. Megsérült a szemem, húsz kilót fogytam, gyakran szédülök, le kell ülnöm, különben elesek. Úgy tudom, egy debreceni férfi volt a gázolóm, most majd az ő ügyében is járhatok a bíróságra – sorolta Burka.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szavazhatunk két hét múlva!

  Így szavazhatunk két hét múlva!

  Két hét múlva, április 8-án több mint nyolcmillió választópolgár szavazhat az országgyűlési képviselők választásán. A választók voksaikat több mint tízezer hazai szavazókörben és 118 külképviseleten személyesen adhatják le, a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezők pedig levélben szavazhatnak.

 • Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz, miként Juhász Péter is nyilvánvalóan ezért volt kénytelen visszalépni a képviselő-jelöltségtől – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Budapest Belváros kormánypárti képviselőjelöltje szombaton Budapesten a sajtónak.

 • A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  Vonát Ózdon is ellentüntetők hada várta. Müezzin szólamokkal és molinóval várták az amúgy jobbikos, egy női alkalmazottját anális szexuális zaklatással fenyegető polgármester – Janiczak Dávid – által vezetett városban, az elmúlt időszakban számos korrupciós botránnyal érintett Jobbik elnökét.

 • Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat; az átállítással áram, egyúttal évi 4-5 milliárd forint takarítható meg – hívta fel a figyelmet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.