EUR: 326,48 Ft
CHF: 280,52 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Huszonöt tonna anyagot használtak fel a Rio de Janeiró-i újévi tűzijátékon

Kereken kétmillió ember csodálta a Rio de Janeiró-i Copacabanán az új év beköszöntét ünneplő tűzijátékot, amelyhez 25 tonna anyagot használtak fel.

A 17 percen át tartó égi fényjáték 25 millió reálba (1,9 milliárd forint) került – közölte a városi önkormányzat, amely Abraco (ölelés) mottóval rendezte meg a pompás ünnepséget a brazíliai metropolisz tengerpartján.

A hagyományoknak megfelelően sokan fehérbe öltözve érkeztek a rendezvényre, amelyen az ősi afro-brazíliai kandomblé kultusz hagyományait felelevenítve virágokat dobtak a tengerbe Iemanjá istennő, a vizek úrnője előtt tisztelegve. A tűzijáték kilövési pontjait 11 naszádra telepítették az Atlanti-óceánon.

A szilveszteri-újévi karnevál a brazíliai város legnagyobb idegenforgalmi rendezvénye, az ünnepségre érkező turisták az önkormányzat számítása szerint kétmilliárd reállal (156 milliárd forint) gazdagítják a várost.

Kapcsolódó Cikkek

  • Netanjáhú: A magyar zsidók félelem nélkül élnek

    Netanjáhú: A magyar zsidók félelem nélkül élnek

    Azonos módon látják a 21. század néhány kérdését az izraeli miniszterelnökkel, így a biztonság, a terrorizmus elleni harc, a határvédelem kérdését és a modern kori antiszemitizmus problémáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Jeruzsálemben, a Benjámin Netanjahúval közösen tett sajtónyilatkozatában.