EUR: 323,33 Ft
CHF: 283,94 Ft
2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Belföld

Ilyenek lesznek a 3-as metró új állomásai

A vonalra jellemzően egységesek, de egyedi jellegüket megtartóak lesznek a felújítás után az M3-as metróvonal állomásai – ígéri az m3felujitas.hu nevű oldal, ám egyelőre keveset tudni arról, hogy nemcsak külsőt, hanem nevet is változtatnak-e egyik-másik állomásnál.

A BKV nyilvánosságra hozta a 3-as metró északi szakaszának felújításához készült látványterveket, amelyek azt mutatják, hogyan fognak kinézni a megállók, miután a nagyközönség a felújítást követően újra birtokba veheti azokat, de ezen kívül nem kívántak többet elárulni. Mint ismert, tavaly novemberben kezdődött el a 3-as metró északi szakaszának felújítása (Újpest-központ és a Lehel tér között), ami a tervek szerint 2020 augusztusáig tarthat.


A fotógaléria képaláírásaiból azonban kiderül, hogy legalább két megálló elnevezése változhat a felújítás után, mivel az Árpád híd és az Újpest-Városkapu megálló az oldalon már Göncz Árpád Városközpont és Újpest Vasútállomás néven szerepel. Elküldtük kérdéseinket Budapest Főváros Önkormányzatának, hogy megtudjuk, más megállók neve is változhat-e, de egyelőre várjuk választ.

Ugyanakkor a látványtervek önmagukért beszélnek.

Gyöngyösi utca Fotó: m3felujitas.hu

Újpest vasútállomás (Újpest Városkapu) Fotó: m3felujitas.hu

Forgách utca Fotó: m3felujitas.hu

Göncz Árpád Városközpont (Árpád híd) Fotó: m3felujitas.hu

Dózsa György út Fotó: m3felujitas.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Horror áron lehet albérletet találni

  Horror áron lehet albérletet találni

  Jó ideje tart az ingatlanárak folyamatos emelkedése, Budapesten már csak elképesztően drágán lehet lakást kivenni. Rossz hír ez az egyetemistáknak, akik a nemrég kihirdetett felvételi ponthatárok után albérletkeresésbe kezdtek.

 • Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontját adták át a hétvégén Szilvásváradon a Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként.

 • Szél Bernadett mindenről lemondott

  Szél Bernadett mindenről lemondott

  A párt társelnöki tisztjéről és az LMP parlamenti képviselőcsoportjának vezetéséről is lemondott Szél Bernadett – értesült a borsod24.

 • Hatezerért futtatta unokáját a nagymama

  Hatezerért futtatta unokáját a nagymama

  Nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel vádolnak egy Tisza menti községben élő nagymamát, aki 15 éves unokája szexuális szolgáltatásaiért cserébe pénzt kért egy idős embertől – írta az Origo.