EUR: 323,35 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb XV.kerület

Karatés buli Újpalotán

Senkit nem ért meglepetésként, hogy telt ház volt a harmadik alkalommal rendezett Újpalota Karate Kupán, hiszen a verseny házigazdája, az MTK karateszakosztályaként működő kerületi  Dynamic Karate Klub az ország egyik meghatározó sportklubja.

Mindezt bizonyítja, hogy a klubnál jelenleg több mint 300 sportoló küzd nap mint nap, köztük a kezdő gyerekektől egészen az ifjúsági olimpiára vagy épp a korosztályos Európa-bajnokságra készülő versenyzőkkel.
Mint Fischerné Miklós Nikolett, a szakosztály egyik vezetője és edzője elmondta, az Újpalota Kupán azok a 3–13 éves korú gyerekek mutathatták meg tudásukat, akik nemrég kezdték el a sportot, és akik számára év közben még csak elvétve akadnak versenyek.


Rengetegen vettek részt az Újpalota Kupán

– De a nagy verseny csak azután kezdődhetett el, hogy a korábban sikeres övvizsgát tett gyerekek átvették megérdemelt jutalmukat – mondta lapunknak Miklós Nikolett, aki hozzátette, az előttünk álló év komoly feladatokat tartogat a klubnak.
– Február elején Szocsiban rendezik a korosztályos Európa bajnokságot, ahol hét versenyzőnk is szerepel. És persze elkezdődtek az olimpiai kvalifikációs versenyek is, ahol három versenyzőnk, Hárspataki Gábor, Czagány Dóra és Tamás Ferdinánd is a kvótákért küzd.
Az edző hozzátette, nagy az esélye annak, hogy az ifjúsági olimpián is lesz újpalotai versenyző, hiszen Baranyi Zsófia második a világranglistán.

Ilyen egy igazi újpalotai karatés buli

Miklós Nikolett nem titkolta, hogy jó döntés volt az MTK-val való együttműködés, hiszen ennek a megállapodásnak köszönhető, hogy a kerületi sportolók eljutnak a világ nagy versenyeire.
– Az év első felében lesz verseny Párizsban, Dubajban, Monacóban vagy épp Rotterdamban, és az MTK segítségével oda nem jutnának el legjobbjaink, pedig ugye ezeken a versenyeken lehet a világranglistapontokat összegyűjteni. Élversenyzőink szereplését ugyanis a Brülla Akadémia finanszírozza.
Persze, a klub továbbra is a kerület, sőt az ország egyik legnagyobb utánpótlás-nevelője, így természetesen nem csak az élversenyzőkre figyelnek oda.
– Folyamatosan részt veszünk a korosztályos versenyeken is, és természetesen szeretnénk a bázisunkat is növelni. Jelenleg mintegy háromszázan sportolnak nálunk, de ez nem azt jelenti, hogy zárva lenne azok előtt az ajtónk, akik kipróbálnák ezt a nagyszerű sportot, így mindenkit szeretettel várunk a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tornatermében.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.