2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XV.kerület

Karatés buli Újpalotán

Senkit nem ért meglepetésként, hogy telt ház volt a harmadik alkalommal rendezett Újpalota Karate Kupán, hiszen a verseny házigazdája, az MTK karateszakosztályaként működő kerületi  Dynamic Karate Klub az ország egyik meghatározó sportklubja.

Mindezt bizonyítja, hogy a klubnál jelenleg több mint 300 sportoló küzd nap mint nap, köztük a kezdő gyerekektől egészen az ifjúsági olimpiára vagy épp a korosztályos Európa-bajnokságra készülő versenyzőkkel.
Mint Fischerné Miklós Nikolett, a szakosztály egyik vezetője és edzője elmondta, az Újpalota Kupán azok a 3–13 éves korú gyerekek mutathatták meg tudásukat, akik nemrég kezdték el a sportot, és akik számára év közben még csak elvétve akadnak versenyek.


Rengetegen vettek részt az Újpalota Kupán

– De a nagy verseny csak azután kezdődhetett el, hogy a korábban sikeres övvizsgát tett gyerekek átvették megérdemelt jutalmukat – mondta lapunknak Miklós Nikolett, aki hozzátette, az előttünk álló év komoly feladatokat tartogat a klubnak.
– Február elején Szocsiban rendezik a korosztályos Európa bajnokságot, ahol hét versenyzőnk is szerepel. És persze elkezdődtek az olimpiai kvalifikációs versenyek is, ahol három versenyzőnk, Hárspataki Gábor, Czagány Dóra és Tamás Ferdinánd is a kvótákért küzd.
Az edző hozzátette, nagy az esélye annak, hogy az ifjúsági olimpián is lesz újpalotai versenyző, hiszen Baranyi Zsófia második a világranglistán.

Ilyen egy igazi újpalotai karatés buli

Miklós Nikolett nem titkolta, hogy jó döntés volt az MTK-val való együttműködés, hiszen ennek a megállapodásnak köszönhető, hogy a kerületi sportolók eljutnak a világ nagy versenyeire.
– Az év első felében lesz verseny Párizsban, Dubajban, Monacóban vagy épp Rotterdamban, és az MTK segítségével oda nem jutnának el legjobbjaink, pedig ugye ezeken a versenyeken lehet a világranglistapontokat összegyűjteni. Élversenyzőink szereplését ugyanis a Brülla Akadémia finanszírozza.
Persze, a klub továbbra is a kerület, sőt az ország egyik legnagyobb utánpótlás-nevelője, így természetesen nem csak az élversenyzőkre figyelnek oda.
– Folyamatosan részt veszünk a korosztályos versenyeken is, és természetesen szeretnénk a bázisunkat is növelni. Jelenleg mintegy háromszázan sportolnak nálunk, de ez nem azt jelenti, hogy zárva lenne azok előtt az ajtónk, akik kipróbálnák ezt a nagyszerű sportot, így mindenkit szeretettel várunk a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tornatermében.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.