EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb XV.kerület

Karatés buli Újpalotán

Senkit nem ért meglepetésként, hogy telt ház volt a harmadik alkalommal rendezett Újpalota Karate Kupán, hiszen a verseny házigazdája, az MTK karateszakosztályaként működő kerületi  Dynamic Karate Klub az ország egyik meghatározó sportklubja.

Mindezt bizonyítja, hogy a klubnál jelenleg több mint 300 sportoló küzd nap mint nap, köztük a kezdő gyerekektől egészen az ifjúsági olimpiára vagy épp a korosztályos Európa-bajnokságra készülő versenyzőkkel.
Mint Fischerné Miklós Nikolett, a szakosztály egyik vezetője és edzője elmondta, az Újpalota Kupán azok a 3–13 éves korú gyerekek mutathatták meg tudásukat, akik nemrég kezdték el a sportot, és akik számára év közben még csak elvétve akadnak versenyek.


Rengetegen vettek részt az Újpalota Kupán

– De a nagy verseny csak azután kezdődhetett el, hogy a korábban sikeres övvizsgát tett gyerekek átvették megérdemelt jutalmukat – mondta lapunknak Miklós Nikolett, aki hozzátette, az előttünk álló év komoly feladatokat tartogat a klubnak.
– Február elején Szocsiban rendezik a korosztályos Európa bajnokságot, ahol hét versenyzőnk is szerepel. És persze elkezdődtek az olimpiai kvalifikációs versenyek is, ahol három versenyzőnk, Hárspataki Gábor, Czagány Dóra és Tamás Ferdinánd is a kvótákért küzd.
Az edző hozzátette, nagy az esélye annak, hogy az ifjúsági olimpián is lesz újpalotai versenyző, hiszen Baranyi Zsófia második a világranglistán.

Ilyen egy igazi újpalotai karatés buli

Miklós Nikolett nem titkolta, hogy jó döntés volt az MTK-val való együttműködés, hiszen ennek a megállapodásnak köszönhető, hogy a kerületi sportolók eljutnak a világ nagy versenyeire.
– Az év első felében lesz verseny Párizsban, Dubajban, Monacóban vagy épp Rotterdamban, és az MTK segítségével oda nem jutnának el legjobbjaink, pedig ugye ezeken a versenyeken lehet a világranglistapontokat összegyűjteni. Élversenyzőink szereplését ugyanis a Brülla Akadémia finanszírozza.
Persze, a klub továbbra is a kerület, sőt az ország egyik legnagyobb utánpótlás-nevelője, így természetesen nem csak az élversenyzőkre figyelnek oda.
– Folyamatosan részt veszünk a korosztályos versenyeken is, és természetesen szeretnénk a bázisunkat is növelni. Jelenleg mintegy háromszázan sportolnak nálunk, de ez nem azt jelenti, hogy zárva lenne azok előtt az ajtónk, akik kipróbálnák ezt a nagyszerű sportot, így mindenkit szeretettel várunk a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tornatermében.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.