EUR: 311,98 Ft
CHF: 269,95 Ft
2018. február 21., szerda
Eleonóra

Belföld

Meg kell állítani az illegális migrációt

Nem működik a menekültek európai uniós elosztásának rendszere, az illegális migrációt meg kell állítani – jelentette ki az osztrák kancellár kedden Bécsben, az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követően tartott közös sajtótájékoztatón. Sebastian Kurz hangsúlyozta, Ausztria és Magyarország egy irányba megy az Európai Unió külső határainak védelmében. Kiemelte, hogy hazája híd szerepet kíván betölteni.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor kiemelte, hogy a migráció a legnagyobb fenyegetés, ami Közép-Európa jövőjét veszélyezteti.


– A keresztény életformát szeretnénk megvédeni. Nem vallási, hanem kulturális értelemben mondom ezt. Nincs szükség párhuzamos társadalmakra – mondta Orbán Viktor.

– A kvóta nem megoldás – szögezte le a magyar miniszterelnök –, nem maradhatnak azok, akik törvénytelenül érkeztek Európa területére. Magyarország eddig és ezután sem fogad be migránsokat – jelentette ki.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Magyarország mindig is támogatta az unió bővítését a Balkán irányába. – Mindent megteszünk a közép-európai régió sikerességéért – szögezte le.

Kapcsolódó Cikkek

 • Luxus nélkül él a lottómilliomos

  Luxus nélkül él a lottómilliomos

  Vége a fényűzésnek, luxus nélkül él az Andraschek házaspár. A hajléktalanból lett lottómilliomos família mára már hétköznapi életet él, és minden fillér kiadásra odafigyel.

 • Felfüggesztették a kutyába bokszoló rendőrt

  Felfüggesztették a kutyába bokszoló rendőrt

  Felfüggesztették szolgálati beosztásából azt a rendőrt, aki brutálisan bánt egy kutyával. Az erről szóló videó, melyet Dányban vettek fel, hétfőn került ki a legnagyobb közösségi oldalra, és tegnap délutánig már több mint százezren látták.

 • Évi tízezer migránst erőltetne ránk Brüsszel

  Évi tízezer migránst erőltetne ránk Brüsszel

  Több mint tízezer migránst kellene befogadnia Magyarországnak évente egy új európai szakértői javaslat alapján. Ráadásul válsághelyzet esetén kötelezővé válna a migráció terhe alatt álló államok “megsegítése”, ami gyakorlatilag tömeges menekült áradatot jelentene hazánknak.