2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Extra

Megmentették a kisfiú lábát és álmait

Egy erdélyi magyar kisfiúnak, Balázs Dávidnak Romániában amputálni kellett volna a lábát, de a budapesti kórházban műtéttel pár nappal karácsony előtt megmentették a végtagját. A jól felkészült orvosi csapatnak és az önzetlen segítségnek köszönhetően egészségesen térhet vissza szülőföldjére, és az álmait sem kell feladnia.

A nyolcéves erdélyi kisfiút karácsony előtt még az a veszély fenyegette, hogy súlyos betegség miatt amputálni kell a lábát. A román orvosok szerint ez lett volna az egyetlen gyógymód, hogy megmentsék az életét. Budapesten azonban gyors műtétet hajtottak végre, aminek az árát egy jótékonysági számla megnyitásával a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. biztosította. „Amikor megtudtam, hogy Dávid milyen betegséggel küzd, egy pillanatig nem volt kétséges, hogy segíteni fogunk. És az sem volt kérdés, ha már egyszer segítünk, akkor minden költséget mi állunk, a műtétét és az utána következő rehabilitációét is.” – mondta Süllős Gyula, annak a családi vállalkozásnak a tulajdonosa, amely példamutatóan fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, széles körben támogat jótékonysági szervezeteket és alapítványokat.


A Balázs család a székelyföldi Siklódon él, a kis falu őrzi a hagyományokat, ahogy maga a család is. A szülők gyógynövényeket gyűjtenek és falusi turizmusból élnek, szabadidejükben lelkesen táncolnak a Pipacsok Néptáncegyüttesben. Kisfiúknak, Dávidnak is ez az álma, ha felgyógyul, ő is táncolni szeretne.

A kis Dávid már a karácsonyt is otthon akarta tölteni, de mint az orvosoktól megtudtuk, január első napjaiban térhet haza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ekkora a magánvagyona II. Erzsébetnek

  Ekkora a magánvagyona II. Erzsébetnek

  A brit uralkodó magánvagyonának nettó értéke 2,9 százalékkal 533,8 millió fontra nőtt 2017-18-ban – derült ki a brit korona vagyonportfolióját kezelő Duchy of Lancaster éves jelentéséből, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra Londonban.

 • Kirúgták A galaxis őrzői 3. rendezőjét

  Kirúgták A galaxis őrzői 3. rendezőjét

  Kirúgta a Disney James Gunnt, A galaxis őrzői vol. 3. rendezőjét, miután napvilágra kerültek olyan régi Twitter-bejegyzései, amelyekben a pedofíliával és a nemi erőszakkal viccelődött.

 • Székhelyi József: Szorítsatok értem!

  Székhelyi József: Szorítsatok értem!

  Székhelyi Józsefet szerdán megoperálták. A színész orvosai hetekkel ezelőtt ugyanis áttéteket találtak a színész szervezetében, noha korábban úgy tűnt, jobban van és legyőzi a tüdőrákot.