2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Extra

Megmentették a kisfiú lábát és álmait

Egy erdélyi magyar kisfiúnak, Balázs Dávidnak Romániában amputálni kellett volna a lábát, de a budapesti kórházban műtéttel pár nappal karácsony előtt megmentették a végtagját. A jól felkészült orvosi csapatnak és az önzetlen segítségnek köszönhetően egészségesen térhet vissza szülőföldjére, és az álmait sem kell feladnia.

A nyolcéves erdélyi kisfiút karácsony előtt még az a veszély fenyegette, hogy súlyos betegség miatt amputálni kell a lábát. A román orvosok szerint ez lett volna az egyetlen gyógymód, hogy megmentsék az életét. Budapesten azonban gyors műtétet hajtottak végre, aminek az árát egy jótékonysági számla megnyitásával a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. biztosította. „Amikor megtudtam, hogy Dávid milyen betegséggel küzd, egy pillanatig nem volt kétséges, hogy segíteni fogunk. És az sem volt kérdés, ha már egyszer segítünk, akkor minden költséget mi állunk, a műtétét és az utána következő rehabilitációét is.” – mondta Süllős Gyula, annak a családi vállalkozásnak a tulajdonosa, amely példamutatóan fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, széles körben támogat jótékonysági szervezeteket és alapítványokat.


A Balázs család a székelyföldi Siklódon él, a kis falu őrzi a hagyományokat, ahogy maga a család is. A szülők gyógynövényeket gyűjtenek és falusi turizmusból élnek, szabadidejükben lelkesen táncolnak a Pipacsok Néptáncegyüttesben. Kisfiúknak, Dávidnak is ez az álma, ha felgyógyul, ő is táncolni szeretne.

A kis Dávid már a karácsonyt is otthon akarta tölteni, de mint az orvosoktól megtudtuk, január első napjaiban térhet haza.

Kapcsolódó Cikkek