2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Sport

Micsoda éve lesz a sportnak 2018!

Sikeres évet zárt a sport 2017-ben, azonban ez már történelem, most az idei sporteseményekre kell koncentrálnunk. Lesz is miből válogatni, és természetesen 2018-ban a legnagyobb érdeklődésre számító esemény a futball-vb lesz. A Lokál szemezgetett az általa legjobban várt eseményekből.

1. Labdarúgó-világbajnokság (Oroszország, június 14.–július 15.)


Minden kétséget kizáróan ez az év legjobban várt sporteseménye, annak ellenére, hogy a magyar válogatottnak most sem szurkolhatunk. Ott lesznek viszont a brazilok, a németek, a spanyolok, a franciák és az argentinok, így a jó foci garantált.

(MTI/EPA/Andreas Gebert)

 

2. Téli olimpia (Phjongcshang, február 9–25.)


Az év második legnagyobb eseménye a februári téli olimpia lesz, amelyre éremesélyesként utaznak a Shaolin testvérek vezetésével a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók, de a súlyos sérüléséből visszatérő Miklós Edit alpesi síző képességeiben is bízhatunk.

(MTI/EPA/Alessandro Di Marco)

 

3. Divízió I-es jégkorong-világbajnokság (Budapest, április 22–28.)

Magyarország legutóbb 2011-ben és 2013-ban látta vendégül a jégkorong-világbajnokság mezőnyét, így garantált a telt ház. A válogatott Szlovéniával, Olaszországgal, Kazahsztánnal, Lengyelországgal és Nagy-Britanniával küzd majd a feljutásért a legjobbak közé.

(MTI/EPA/Anatolij Malcev)

 

4. Davis Kupa (Liège, február 3–4.)

Fucsovics Márton vezetésével 22 év után visszakerült magyar férfi teniszválogatott a Davis Kupa világcsoportjába. A csapat idegenben kezd a tavaly döntős belgákkal.

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

5. Férfi kézilabda Európa-bajnokság (Horvátország, január 12–28.)

A mieink csoportmérkőzéseiket Varasdon játsszák, igen kemény ellenfelek ellen, hiszen Spanyolország, Dánia és Csehország is a D csoportban kapott helyet. A középdöntőben összekerülhetünk a németekkel és a szlovénokkal.

(MTI/EPA/Sebastien Nogier)

 

6. Nemzetek Ligája-sorsolás (Lausanne, január 24.)

Az ősszel induló új küzdelemsorozat sorsolásakor tudhatjuk meg, hogy kik ellen küzd meg Georges Leekens csapata. A válogatottakat az erősségük alapján négy divízióba sorolták, mi a C jelűben kaptunk helyet.

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

7. 2020-as Eb selejtezőinek sorsolása (Dublin, december 2.)

Bár igaz, hogy a Nemzetek Ligájából is ki lehet majd jutni a következő Európa-bajnokságra, valljuk be, kevés az esélyünk. Éppen ezért az igazi selejtezősorozat mentőövként szolgálhat a válogatottnak. Egy esetleges nem kijutás viszont a világ szégyene lenne, hiszen Budapest, az új Puskás Ferenc Stadion is otthont ad csoportmeccseknek, illetve egy nyolcaddöntőnek.

MTVA/Bizományosi: Balaton József

Kapcsolódó Cikkek