EUR: 322,57 Ft
CHF: 282,57 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Külföld

Nemzetközi nyomás kellett a két Korea közötti tárgyalások újraindulásához

A nemzetközi közösség erőteljes nyomása is kellett ahhoz, hogy két év után ismét hivatalos megbeszélések kezdődjenek Észak- és Dél-Korea között – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő rámutatott: az Észak-Koreával szemben hozott nemzetközi gazdasági intézkedések a hivatalos kommunikáció ellenére súlyosan érintik az országot. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa is komoly szankciókat szavazott meg, és újabbakat helyezett kilátásba, ha Észak-Korea folytatja rakétakísérleteit.


“Megszorították” Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, emiatt fogadta el például azt a dél-koreai kezdeményezést is, hogy részt vegyenek az olimpián, és erről tárgyaljanak – mondta.

Kis-Benedek József szerint ha Észak-Korea nem hajt végre újabb kísérleteket, a jövő héten kezdődő tárgyalások nyugodtabb biztonságpolitikai helyzetet teremthetnek. A szakértő ugyanakkor hozzátette, hogy a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése még nagyon távoli cél.

Kapcsolódó Cikkek

  • Dicsérték Orbánt az angolok

    Dicsérték Orbánt az angolok

    Az angol Daily Mail című bulvárlap is beszámolt arról, hogy a magyar kormány beszüntette a gender-szakot az egyetemeken. A portál szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktort és hogy-hogy nem a Soros-egyetem közleményét idézi a kérdésben, viszont az angol kommentelők kiállnak a magyar kormány döntése mellett.

  • Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvan évvel ezelőtt “látták meg a napvilágot” egy képregény hasábjain a világhírűvé vált Hupikék törpikék, ebből az alkalomból kiállítást rendeztek Brüsszelben.