2019. március 27., szerda
Hajnalka

Külföld

Nemzetközi nyomás kellett a két Korea közötti tárgyalások újraindulásához

A nemzetközi közösség erőteljes nyomása is kellett ahhoz, hogy két év után ismét hivatalos megbeszélések kezdődjenek Észak- és Dél-Korea között – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő rámutatott: az Észak-Koreával szemben hozott nemzetközi gazdasági intézkedések a hivatalos kommunikáció ellenére súlyosan érintik az országot. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa is komoly szankciókat szavazott meg, és újabbakat helyezett kilátásba, ha Észak-Korea folytatja rakétakísérleteit.


“Megszorították” Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, emiatt fogadta el például azt a dél-koreai kezdeményezést is, hogy részt vegyenek az olimpián, és erről tárgyaljanak – mondta.

Kis-Benedek József szerint ha Észak-Korea nem hajt végre újabb kísérleteket, a jövő héten kezdődő tárgyalások nyugodtabb biztonságpolitikai helyzetet teremthetnek. A szakértő ugyanakkor hozzátette, hogy a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése még nagyon távoli cél.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghódítják a világot a magyar divattervezők

    Meghódítják a világot a magyar divattervezők

    Hatalmas érdeklődés övezte, és rendkívül pozitív visszajelzések követték a magyar kollekció bemutatóját a Milánói Divathéten. Nyolc magyar tervező egy magyar-olasz együttműködés keretében utazott a rendezvényre, amit több hónapos munka előzött meg, a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana közös mentorprogramjában.

  • 30 éves az Exxon Valdez-katasztrófa

    30 éves az Exxon Valdez-katasztrófa

    Az alaszkai Vilmos herceg-szorosban 1989. március 24-én a zátonyra futott az Exxon Valdez teherhajó, amelynek rakományából 42 millió liter olaj ömlött a tengerbe.