EUR: 311,85 Ft
CHF: 269,98 Ft
2018. február 21., szerda
Eleonóra

Extra

Oscarra jelölték a Testről és Lélekről című filmet

Kedden délután jelentették be, hogy az Oscar-díjat megítélő bizottság a legjobb öt külföldi film közé választotta Enyedi Ildikó Testről és lélekről című mesterművét. 

Zsinórban harmadik éve jelölnek magyar mozgóképet a világ legrangosabb filmes elismerésének számító Oscar-díjra. Az előző két évben mindkét magyar jelölést sikerült díjra váltani: Nemes Jeles László Saul fia című holokauszt drámája és Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje is hazahozhatta az aranyszobrot.


A bravúrra idén is nagy esélye van az utóbbi évek leglíraibb alkotásnak, hiszen világszerte már 8, igen fontos nemzetközi filmes elismerést tudhat a magáénak, többek között a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíjának számító Arany Medvét valamint a főszerepet alakító Borbély Alexandrát választották a kontinens legjobb színésznőjének az Európai Filmdíjon.

A díjátadót 2018 március 4-én éjjel rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben.

Testről és lélekről /Fotó: Youtube

Kapcsolódó Cikkek

 • Zámbóék nem tudnak megegyezni a lagziról

  Zámbóék nem tudnak megegyezni a lagziról

  Zámbó Krisztián és kedvese, Zsuzsi kisebb-nagyobb megszakításokkal immár hét éve alkotnak egy párt. Kapcsolatuk most új szintre érkezett, ugyanis a harmincnyolc éves énekes megkérte szerelme kezét, aki egyelőre kitért a válasz elől.

 • Gallusz Niki: Nyaralással ünnepelte diplomáját

  Gallusz Niki: Nyaralással ünnepelte diplomáját

  Gallusz Niki sikeres színésznőként csak ritkán engedheti meg magának, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül hetekre külföldre utazzon. Az új év azonban kikapcsolódással indult, hiszen kedvesével San Pedro szigetére látogattak.

 • Nővére nyomdokaiba lép Lottie Moss

  Nővére nyomdokaiba lép Lottie Moss

  A Berlini Filmfesztiválon mutogatta szexi combjait Kate Moss húga, Lottie Moss. A 20 éves modellért a világ legnagyobb divatházai versengenek, szakértők szerint éveken belül sikeresebb lehet, mint a nővére, ezt leginkább szexi idomainak és szögletes arcának köszönheti.