2018. május 27., vasárnap
Hella

Extra

Oscarra jelölték a Testről és Lélekről című filmet

Kedden délután jelentették be, hogy az Oscar-díjat megítélő bizottság a legjobb öt külföldi film közé választotta Enyedi Ildikó Testről és lélekről című mesterművét. 

Zsinórban harmadik éve jelölnek magyar mozgóképet a világ legrangosabb filmes elismerésének számító Oscar-díjra. Az előző két évben mindkét magyar jelölést sikerült díjra váltani: Nemes Jeles László Saul fia című holokauszt drámája és Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje is hazahozhatta az aranyszobrot.


A bravúrra idén is nagy esélye van az utóbbi évek leglíraibb alkotásnak, hiszen világszerte már 8, igen fontos nemzetközi filmes elismerést tudhat a magáénak, többek között a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíjának számító Arany Medvét valamint a főszerepet alakító Borbély Alexandrát választották a kontinens legjobb színésznőjének az Európai Filmdíjon.

A díjátadót 2018 március 4-én éjjel rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben.

Testről és lélekről /Fotó: Youtube

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.