2018. február 18., vasárnap
Bernadett

Extra

Oszter Sándor: Kétszer is meghaltam

Oszter Sándor manapság a bírósági ügyei és a tórendszere körüli balhék miatt szokott a címlapokra kerülni, de a színésznek mindig is kalandos volt az élete. Mint mondja, hatszor érintette meg a halál szele, kétszer pedig testen kívüli élménye is volt, amikor konkrétan leállt a szíve.

Oszter Sándor igazi túlélő. Saját bevallása szerint esett rá már ló, felrobbant a kocsija, elütötte egy vonat, és egy ötven méteres szakadékba is bezuhant. Mindezeket kisebb sérülésekkel úszta meg, kétszer azonban a klinikai halál állapotából hozták vissza, mert későn derült ki, hogy allergiás sokkot kapott egy gyógyszertől. –  Kétszer is meghaltam. Huszonhárom éves koromban a Meztelen vagy című filmet forgattam, és a rossz körülmények miatt elkaptam egy durva májfertőzést, hónapokig feküdtem karanténban. A vizsgálatok során kétszer csináltak májfunkciós vizsgálatot, ilyenkor egy különleges szert kap az ember, ami arra szolgált volna, hogy megnézzék, mennyire javult vagy épp romlott az állapotom, ehelyett azonban kétszer meghaltam – kezdte Oszter. – García Lorcát olvastam, mielőtt a vizsgálóba vittek. Ott adtak egy pirulát, én pedig néhány percen belül állítólag leestem az asztalról. Látomásom volt. Én voltam García Lorca, akit fejbe lőttek a folyóparton, épp ahogy azt néhány perccel azelőtt olvastam. Még a golyó csapódását is éreztem a homlokom közepén, annyira valóságos volt. Később a kórteremben tértem magamhoz, és elmesélték, hogy néhány percig a klinikai halál állapotában voltam, megállt a szívem, összeomlott a keringésem – mesélte a megdöbbentő és szürreális esetet a színész.


Oszter Sándor furcsa látomásában fejlövést kapott Fotó: Lokál

Az orvosok állítólag nem jöttek rá, hogy mi okozhatta a sokkos reakciót Oszternél. Néhány hónappal később azonban ismét el kellett végezni a vizsgálatot, így a színész újra megkapta a gyógyszert.

– A második alkalommal fel akartam kiáltani, hogy „meghalok”, de már nem jött ki hang a torkomon. Erre egy furcsán kellemes emlékként tekintek. Elszálltam ugyanis egy fényes folyosón, és boldog voltam, majd egyre kisebbnek éreztem a testem, de egyre nagyobb melegség öntött el. Fényforrás lettem, ami egy nagyobb fény felé haladt, és végül egyesültem vele. A tudatom megmaradt, csak a testem tűnt el, és rettenetesen jól éreztem magam – avatott be a még hihetetlenebb történetbe a színész, aki az eset óta nem fél a haláltól.


– Sosem foglalkoztatott korábban a halál gondolata, de a második élmény óta kifejezett békével gondolok rá. Félreértés ne essék, nem várom, és semmivel sem mennék elébe, de azt hiszem, könnyebb elfogadnom az elkerülhetetlent. Az a mottóm, hogy ha csak egy hajszál választ is el attól a ponttól, hogy kirepülsz a világból, attól még a földön maradsz. De remélem, még egy kis ideig nem szakítják el odafönn azt a hajszálat – kacsintott.

Oszter a klinikai halál állapotában fényforássá vált Fotó: Cser Dániel

 

Rács mögé kerülhet

Letöltendő börtönbüntetés fenyegeti Oszter Sándort, akit ötödrendű vádlottként befolyással való üzérkedéssel gyanúsítanak. Mint ismert, a színészt és társait azzal vádolják, hogy egy üzletembernek, V. T. T.-nek több tíz millió forintért cserébe elintézték volna az ellene folyó adócsalási ügy enyhítését. Ha bebizonyosodik, hogy a színész bűnös, akár négy év börtönt is kaphat. Eközben egy másik büntetőügy is folyik ellene, ugyanis a Balassagyarmati Járási Ügyészség környezetkárosítás bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Oszter a saját birtokán épít két tavat, amelyre bár minden engedélye megvan, a falubeliek feljelentést tettek, és az ügyben eljárás indult.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Összeköltözik a Seven tagjaival Fodor Zsóka

  Összeköltözik a Seven tagjaival Fodor Zsóka

  Visszakapja régi szerepét Fodor Zsóka. A Barátok közt egykori házmestere ismét ebben a karakterben tűnik fel, ezúttal azonban a képernyő helyett az év egyik legnagyobb szuperprodukciójában, az április 12-én az Arénában rendezett Seven koncerten láthatja a közönség.

 • Azonnal meg kellett műteni Lópicit

  Azonnal meg kellett műteni Lópicit

  Úgy tűnik, Szilágyi István kálváriája folytatódik, mióta fia hét hónap után szabadult az előzetesből. Az ország Lópicije megint kórházba került, ugyanis súlyos sérülést szenvedett otthonában.

 • Sarka Kata magasra tette a lécet Hajdúnál

  Sarka Kata magasra tette a lécet Hajdúnál

  Hajdú Péter már másfél éve él külön feleségétől, Sarka Katától. A műsorvezetőt azóta több nővel is szóba hozták, de ő állítja, még mindig szingli, és úgy éli mindennapjait, mint egy húszéves.