EUR: 323,71 Ft
CHF: 277,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Sport

Phil Taylor: Elég volt!

A hétfő esti világbajnoki döntő elvesztése után Phil Taylor megerősítette, hogy befejezi pályafutását, és a jövőben csak bemutató dartsmérkőzéseken szerepel.

A sportág 57 éves legendás alakja a fináléban 7-2-re kikapott a szintén angol Rob Crosstól, de egyáltalán nem volt csalódott a vereség miatt.


– Fantasztikus karrierem volt. Kérdezték, hogy folytatom-e, de elég volt – mondta a meccs után a 16-szoros világbajnok Taylor, akinek The Power (Az erő) a beceneve.

Minden idők legeredményesebb dartsjátékosa 21. alkalommal szerepelt vb-döntőben, ezúttal némi meglepetésre jutott el a végjátékig.

– Harminc évig ez volt az életem. Még egyszer utoljára mindent megpróbáltam, és sikerült eljutnom a fináléig, boldog vagyok, hogy így történt – fogalmazott Taylor, aki egy papírlapra felírt köszönömmel hálálta meg szurkolóinak a biztatást a londoni Alexandra Palace-ban, ahol 3500 néző zsúfolódott össze.

A hétfő esti döntő után a világszövetség, a PDC bejelentette, hogy a vb utáni második legfontosabb verseny, a World Matchplay mostantól a Phil Taylor Trophy nevet viseli. A The Power 16 sikerével ez utóbbi viadalon is rekorder.

(MTI/EPA/Sean Dempsey)

Kapcsolódó Cikkek

  • Vak VAR

    Vak VAR

    Nagy várakozás előzte meg a labdarúgó-világbajnokságon használt videóasszisztensi rendszert (VAR), amely azután sok csalódást okozott. Az adatok szerint 335 eseményt vizsgáltak meg a videóbírók, és 17 alkalommal a pályán tartózkodó játékvezető is ránézett a monitorra.