2019. január 24., csütörtök
Timót

Sport

Phil Taylor: Elég volt!

A hétfő esti világbajnoki döntő elvesztése után Phil Taylor megerősítette, hogy befejezi pályafutását, és a jövőben csak bemutató dartsmérkőzéseken szerepel.

A sportág 57 éves legendás alakja a fináléban 7-2-re kikapott a szintén angol Rob Crosstól, de egyáltalán nem volt csalódott a vereség miatt.


– Fantasztikus karrierem volt. Kérdezték, hogy folytatom-e, de elég volt – mondta a meccs után a 16-szoros világbajnok Taylor, akinek The Power (Az erő) a beceneve.

Minden idők legeredményesebb dartsjátékosa 21. alkalommal szerepelt vb-döntőben, ezúttal némi meglepetésre jutott el a végjátékig.

– Harminc évig ez volt az életem. Még egyszer utoljára mindent megpróbáltam, és sikerült eljutnom a fináléig, boldog vagyok, hogy így történt – fogalmazott Taylor, aki egy papírlapra felírt köszönömmel hálálta meg szurkolóinak a biztatást a londoni Alexandra Palace-ban, ahol 3500 néző zsúfolódott össze.

A hétfő esti döntő után a világszövetség, a PDC bejelentette, hogy a vb utáni második legfontosabb verseny, a World Matchplay mostantól a Phil Taylor Trophy nevet viseli. A The Power 16 sikerével ez utóbbi viadalon is rekorder.

(MTI/EPA/Sean Dempsey)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarol a Real Madrid, egyértelműen vezeti a “pénzligát”

  Tarol a Real Madrid, egyértelműen vezeti a “pénzligát”

  Már nem az előző két évben első Manchester United, hanem a Real Madrid vezeti a “pénzligát” – derül ki a Deloitte könyvvizsgáló cég által készített jelentésből, amely a világ futballklubjait a bevételeik alapján rangsorolta.

 • Neymar megsérült a műtött lábán

  Neymar megsérült a műtött lábán

  Megsérült Neymar a labdarúgó Francia Kupa szerdai mérkőzésén, a Paris Saint-Germain brazil sztárjának aláfordult a korábban műtött jobb bokája.

 • Sportolni télen is lehet!

  Sportolni télen is lehet!

  Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója szerint Magyarországon már nem csupán egy kiváltságos réteg űzi a téli sportokat, hanem egyre többen.