2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Extra

Pocak és beszólás a Golden Globe-on

Idén 75. alkalommal rendezték meg a Golden Globe-díjátadót Hollywoodban. A helyi idő szerint vasárnap este zajló rangos esemény középpontjában az elmúlt három hónap szexuális zaklatási botrányai álltak, ezért mindenki feketében érkezett. A komor hangulat ellenére is volt néhány vicces, megható vagy éppen kínos pillanat, amelyeket egy darabig még biztosan emlegetni fogunk.

Az est sztárja egyértelműen Oprah Winfrey volt, mivel első fekete nőként megkapta a Cecil B. DeMille-életműdíjat, amellyel a feltörekvő fiatal lányoknak kíván példát mutatni. Oprah mellett Nicole Kidman is felhívta a figyelmet a női egyenjogúság fontosságára, ám mind közül Natalie Portman volt a legbátrabb, hiszen szabályosan beszólt a Golden Globe-nak, miközben Ron Howarddal karöltve átadta a legjobb rendezőnek járó díjat. „És akkor nézzük a kategória összes férfi jelöltjét” – utalt Portman arra, hogy a jelöltek között egy nő sem szerepelt.


A győztes, Guillermo Del Toro örömét azonban ez sem csorbította, sőt! A köszönőbeszédét lezáró zenét is elhallgattatta, mondván: huszonöt éve várt erre a pillanatra, hadd beszéljen még egy percet. A nők amellett, hogy kiálltak saját jogaikért, bájaikat sem féltek megmutatni, szinte kivétel nélkül sokat sejtető fekete ruhát öltöttek. Angelina Jolie például egy áttetsző ruhával emelte ki dekoltázsát, míg Penélope Cruz egy csipkecsodában tündökölt.

Cathrine Zeta-Jones is villantós estélyiben jött, ám férje helyett ezúttal testvérével érkezett. „A mai gálára a testvérem kísért el, mert a férjem New Yorkban maradt a gyerekekkel” – nyilatkozta az E! csatornának a színésznő, akihez a gála egyik legmeghatóbb pillanata köthető, hiszen 101 éves apósa, Kirk Douglas kísérte fel a színpadra. Az összes sztár közül azonban Miranda Kerr tűnt a legboldogabbnak: egyre gömbölyödő pocakját büszkén mutogatta a kameráknak.


 

Kapcsolódó Cikkek