2018. február 21., szerda
Eleonóra

Belföld

Rákossy Balázs: Magyarország növekedési pályán van

Magyarországot 2010-ben romokban vette át az Orbán-kormány, ma azonban növekedési pályán van, gazdasága stabil – mondta az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár pénteken Kaposváron.

Rákossy Balázs a Kaposvári Vállalkozók Klubjának üzleti estjét megelőző sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy abból a munkából, amely ehhez az eredményhez vezetett, a kaposvári vállalkozások is kivették a részüket.


A kaposvári, somogyi vállalkozások munkahelyteremtő, a forrásokat hatékonyan felhasználó tevékenységének is köszönhető, hogy a kormány elmondhatja magáról: a munkahelyteremtés, a vállalkozások támogatásának és a béremelések kormánya – közölte.

Az államtitkár a jövőről szólva fontosnak nevezte, hogy a kormány, a helyi gazdasági és politikai vezetők együtt próbáljanak megoldást találni olyan kihívásokra, mint a munkaerőhiány és a digitalizáció.


Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere arról szólt, hogy a somogyi megyeszékhely nehéz, de sikeres évet zárt tavaly, ez a kormány mellett a kaposvári vállalkozásoknak köszönhető.

Kaposvár erős város lett, hiszen nincs adóssága, vagyonát 12 milliárd forinttal növelte, a munkanélküliség 2017-ben volt a legalacsonyabb az elmúlt 20 év tekintetében, az iparűzésiadó-bevétele pedig 6 százalékkal emelkedett az előző évihez képest – mutatott rá.

Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője megfogalmazása szerint a cégeknek 2010 óta érdemes álmodniuk terveik megvalósításáról.

A vállalkozások prosperálnak, növekvő árbevétellel, nagyobb foglalkoztatotti létszámmal számolnak, 40 százalékuk gondolkodik valamilyen fejlesztésben – mondta. Hozzátette: ehhez jó alapot jelent az a 12,9 milliárd forint, amely ebben a fejlesztési ciklusban érkezett a kaposvári gazdaságba a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból.

A politikus ígéretet tett rá, ha a tavaszi országgyűlési választásokon újra bizalmat kap, prioritásként kezeli a helyi vállalkozások segítését, a helyi gazdaság erősítését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Luxus nélkül él a lottómilliomos

  Luxus nélkül él a lottómilliomos

  Vége a fényűzésnek, luxus nélkül él az Andraschek házaspár. A hajléktalanból lett lottómilliomos família mára már hétköznapi életet él, és minden fillér kiadásra odafigyel.

 • Felfüggesztették a kutyába bokszoló rendőrt

  Felfüggesztették a kutyába bokszoló rendőrt

  Felfüggesztették szolgálati beosztásából azt a rendőrt, aki brutálisan bánt egy kutyával. Az erről szóló videó, melyet Dányban vettek fel, hétfőn került ki a legnagyobb közösségi oldalra, és tegnap délutánig már több mint százezren látták.

 • Évi tízezer migránst erőltetne ránk Brüsszel

  Évi tízezer migránst erőltetne ránk Brüsszel

  Több mint tízezer migránst kellene befogadnia Magyarországnak évente egy új európai szakértői javaslat alapján. Ráadásul válsághelyzet esetén kötelezővé válna a migráció terhe alatt álló államok “megsegítése”, ami gyakorlatilag tömeges menekült áradatot jelentene hazánknak.