EUR: 321,20 Ft
CHF: 282,35 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Sopron

Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

Jótékonysági bálra invitálja a helyieket a Rotary Club Sopron és a Rotary Club Sopron Pannonia! A két klub közösen szervezi az idei Rotary-bált, amelynek bevételét a már elindult kezdeményezések támogatására fordítják a szervezők.
A korábbi hagyományokhoz híven idén is neves soproni vendéglők séfjei ajánlják a finom falatokat a bálozóknak adományképpen, a „Gasztronómiai barangolás Európában” mottó jegyében.


A soproni éttermek kitesznek magukért és finomabbnál finomabb ételekkel szolgálnak
Fotó: Rotary Sopron

A bál célja az adományok gyűjtése mellett a Rotary tevékenységének megismertetése. A vidám farsangi együttlét a résztvevőknek kellemes meglepetésekkel is szolgál, hiszen értékes tombolanyeremények várják a bálozókat.
A két soproni Rotary klub tagjai már az elmúlt időszakban is bizonyították az együttműködés eredményességét: október 23-án közösen rendezték meg a hagyományos Rotary-sétát, ez alkalommal kulturális programmal színesítve. Az adventi vásáron szervezett forraltbor-kínálás pedig szintén nagy sikert aratott. A programban a két Rotary valamennyi tagja részt vállalt, de csatlakozott hozzájuk még a Sopronban működő Rotaract Club (a Rotary ifjúsági szervezete) is.

A bálon a jókedvé és a táncé a főszerep
Fotó: Rotary Sopron

– Kijelenthetjük, hogy a jótékonysági akció eredményesen zárult. A jelentős összegű bevételt a már korábban megszervezett programokra fordítjuk. A két Rotary klub közösen támogatja a Sopronban élő rászoruló gyermekeket. Rendszeresen támogatást nyújtunk a fogyatékos gyermekek Tómalmi utcai otthonának. A támogatásból jutott a bentlakók számára szervezett szüreti kulturális programra, a karácsonyi ajándékokra, valamint a mozgássérült, értelmi fogyatékos gyermekek rendszeres, úgynevezett kutyaterápiás foglalkoztatására is – fejtette ki dr. Kárpáti György és Mühl Nándorné dr. Horváth Margit.
A klubok elnökei hozzátették, a soproni és a harkai gyermekotthonok bentlakóinak karácsonyát ugyancsak sikerült szebbé tenniük.


A Rotary szervezetek különböző programokra várják a helyieket év közben
Fotó: Rotary Sopron

– Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy mostanáig már két határon túl élő rászoruló szívbeteg gyermek életmentő szívműtétjét finanszírozhattuk nemzetközi összefogás és a „Gift of life” program keretében. Ezenkívül jutott célirányú támogatás egy-egy családnak, akik rendkívül nehéz körülmények között otthonukban nevelik mozgássérült gyermekeiket – nyilatkozták.
A Rotary Club Sopron évek óta támogatja az erdélyi, csicsókeresztúri gyermekotthont. A nekik nyújtott pénzügyi támogatás mellett rendszeresen vendégül látják a bentlakó gyermekeket nyaranta Sopronban, és színes programokat szerveznek nekik. Korábban pedig ausztriai Rotary klubokkal közösen, valamint St. Martin szaxofonművész hatékony támogatásával két devecseri családnak segítettek új otthonuk berendezésében a vörösiszap-katasztrófát követően.

Rotary szervezetek Sopronban
A leghűségesebb városban két Rotary szervezet is működik, a Rotary Club Sopron, valamint a Rotary Club Sopron Pannonia.

 

Jótékonysági Rotary-bál
Január 20. szombat, 19.30
Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.