EUR: 311,43 Ft
CHF: 270,44 Ft
2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Belföld

Saját sírját ássa az ellenzék

Egyre nagyobb a zűrzavar az ellenzék háza táján. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke múlt héten keményen beleszállt az LMP-be, sőt a DK-ba is. Közben az MSZP-s Bárándy Gergelynek annyira elege lett a jelenlegi viszonyokból, hogy nem is indul az áprilisi választásokon, visszatér ügyvédi hivatásához.

Újabb ellenzéki politikus hagyja ott a süllyedő hajót, ezúttal az MSZP-s Bárándy Gergely dobta be a törülközőt. A neves ügyvéddinasztia legifjabb sarja a ciklus végéig politizál, de – mint írta –  országgyűlési képviselőként vállalhatatlanná vált számára a folytatás.


Bárándy Gergely és Kunhalmi Ágnes
MTI Fotó: Kovács Tamás

Talán Bárándynak is elege lehetett abból a balos cicaharcból, ami egyre jobban eldurvul. Nemrég például Kunhalmi Ágnes, a budapesti MSZP elnöke szállt bele a Gyurcsány-féle DK-ba és az LMP-be.

– Ha az LMP be akarja bizonyítani, hogy lehet más a politika, akkor visszalépnek Mellár Tamás és más pártok esélyesebbnek vélt jelöltjei javára – mondta. Ugyan a DK-t nem említette, de nekik is szólt a bírálat, amikor arról beszélt, hogy akik a saját pártlistájukra koncentrálnak, azokat csak az érdekli, hogy frakciót alakíthassanak a parlamentben, persze azt is ellenzékben.


– Az segítené leginkább ma Magyarországon az ellenzéket, ha Kunhalmi Ágnes nem a többi ellenzéki párttal, hanem a kormányoldallal foglalkozna – nyilatkozta az LMP-s Ungár Péter az atv.hu-nak, míg a Gyurcsány-párt szóvivője, Gréczy Zsolt arról beszélt a portálnak, hogy a szocialista vezető politikusok már jelezték a Demokratikus Koalíciónak, hogy Kunhalmi a személyes és nem a párt álláspontját hangoztatta.

A DK-sok nem akarnak közös listát az MSZP-vel, és folyton az egyéni körzetekben megszületett megállapodás fontosságát hangsúlyozzák. Csakhogy Kunhalmi szerint itt sem állnak olyan jól.

– A választókat a pártpolitikai acsarkodás nem érdekli – mondta a Simkcska-féle Hír TV-ben. Hozzátette: magukra vannak hagyva az ellenzéki jelöltek az egyéni körzetekben, ugyanis minden párt a saját listájára hívja a választókat. Szerinte az ellenzék „fél szívvel” harcol.

Karácsony Gergely (jobbra) büszkén pózol a kommunistákkal és a vörös csillaggal

Eközben Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje szövetséget kötött két, vállaltan kommunista ideológiájú, ám mérhetetlen támogatottságú pártocskával, a Balpárttal és a Munkáspárt 2006-tal. Érdekesség, hogy a szocialisták nem kérnek saját kormányfőjelöltjük szövetségeseiből.

Bárándy Gergely és Kunhalmi Ágnes
MTI Fotó: Kovács Tamás

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Már kilenc iskolaszövet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen – tájékoztatott pénteken a Csongrád Megyei Főügyészség.

 • A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  Nem véletlenül lapítanak most azok az ellenzékiek, akik ellenezték a határkerítés megépítését, és álproblémáról beszéltek. A magyarok hetven százaléka aggódik az illegális bevándorlás miatt, de ugyanekkora azok aránya, akik elégedettek a kormányzat ez ügyben tett lépéseivel – mondta saját kutatásukra hivatkozva Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  A “homo sorosensus”, azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezik Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban – írta Hírado.hu. Eközben az ENSZ Magyarország számára elfogadhatatlan migrációs politikát diktáló vitaindító anyagát az a Louis Arbour, migrációért felelős különleges képviselő jegyezte, aki öt évig volt a Soros féle Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi hátterével működő Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója és akit maga a milliárdos tüntetett ki a Soros-egyetemen 2010-ben.