EUR: 318,59 Ft
CHF: 274,16 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Sport

Shane veszteséglistáját növeli a szakítás

Nem csupán a kiemelt edzői programban szereplő szakemberként neki járó havi egymilliós fizetést bukhatja Shane Tusup. A jelek szerint Hosszú Katinka mással képzeli el uszodai – és talán azon kívüli – jövőjét.

Mint ismert, a Magyar Úszó Szövetség elnökségi ülésén szóba került, hogy ha a háromszoros olimpiai bajnok  január 31-ig nem a férjét jelöli meg edzőjeként, úgy Tusup kikerülhet a programból. Kérdés, ki lép a helyére? Jelenlegi tréningpartnere, Dudás Dániel aligha megoldás, hiszen még edzői papírja sincs. Mindenesetre megpróbáltuk csokorba gyűjteni, hogy – az érzelmin kívül – a szakítással milyen anyagi veszteség éri a szakembert.


 1. A kiemelt edzői program résztvevőjeként neki járó havi egymillió forintos fizetést alighanem elbukja.
 2. Olimpiai bajnok tanítványa nélkül minden bizonnyal sokkal többet kell majd fizetni klubjának, az Iron Aquaticsnak a Duna Aréna vízfelületéért.
 3.  Elméletileg még az is elképzelhető, hogy Hosszú Katinka más klubba igazol, és akkor az Iron Aquatics elesik az eredményességi támogatástól.
 4. A szakítással járó hercehurca miatt romlik közös brandjük, az Iron Lady imázsa.
 5. A Csillebércre tervezett úszóakadémián betöltött szerepe is veszélybe kerülhet.

Meglepő módon éppen az amerikai szakember által „senkinek” nevezett Hargitay András, korábbi szövetségi kapitány vette védelmébe Tusupot, mondván: nagyot nőtt a szemében minapi bocsánatkérése miatt.

– Az Iron Aquatics Katinkával példátlan sikereket értek el, miért ne lehetne újabb lehetőséget adni neki, ehhez azonban értelmes párbeszédre lenne szükség – nyilatkozta  a Lokálnak Hargitay. – A magyar úszósport látja kárát a haragszomrádnak.


Hosszú Katinka egyébként holnap ül le tárgyalni a kivel, mikor és hogyan kérdéséről a Magyar Úszó Szövetség elnökével, Wladár Sándorral.

 

(MTI/EPA/Claus Bech)

Kapcsolódó Cikkek

 • Higgadtság és szenvedély

  Higgadtság és szenvedély

  A kispadokra is érdemes lesz figyelni a Bajnokok Ligája-döntőben. Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere játékosként és edzőként is megnyerte már a serleget, míg Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere eddig csak az ellenfelek kezében látta azt.

 • Nikolics klubtársa lesz Torres

  Nikolics klubtársa lesz Torres

  Fernando Torres, a nevelőegyesületétől, az Atlético Madridtól a napokban elköszönt világbajnok spanyol labdarúgó az MLS-ben szereplő Chicago Fire-ben folytathatja.

 • Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna kisfia társaságában készül a budapesti birkózó-világbajnokságra. A Vasas kiválósága egy év után tért vissza a birkózószőnyegre, és mindössze három és fél hónappal fia, Olivér születése után magyar bajnoki címet szerzett a 62 kilósok között.

 • Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a camorra néhány tagjával.